Legenda slovenskog nogometa predlaže: ‘Za izbornika Robert Prosinečki umjesto Srečka Kataneca’

Foto: fah

Izbornik slovenske nogometne reprezentacije Srečko Katanec meta je kritika u domovini nakon loših rezultata u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na svjetsko prvenstvo 2018. godine, pa slovenska nogometna legenda Brane Oblak smatra da bi Robert Prosinečki bio idealan novi izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije kriv Katanec nego oni koji su mu dodijelili nov mandat”, kazao je Oblak u razgoovru za televizijsku postaju Planet TV, dodavši da je možda došlo vrijeme da Slovenija i za nogometnu izabranu vrstu izabere stranog izbornika, po ugledu na košarkaše i rukometaše koji su jako napredovali i postigli najveće uspjehe nakon što su selektorsku ulogu preuzeli Igor Kokoškov i Veselin Vujović.
“Mislim da to ne bi bilo loše rješenje. Za mene je najbolji igrač bio Robert Prosinečki koji sada vodi Azerbejdžan. Ako je makar približno tako dobar u ulozi selektora kakav je bio na terenu, onda bi Sloveniju mogao voditi lijevom rukom”, kazao je nekadašnji igrač Hajduka i Bayerna, te najbolji slovenski nogometaš u povijesti.

“Naša reprezentacija nije slaba, ali Katanec ne uči i ne prati moderni nogomet nego tvrdokorno radi ono što je naumio i ima svoje ideje koje se meni ne sviđaju”, kazao je Oblak, te kritizirao Katančeve javne nastupe pred novinarima i njegov “plačljiv” ton, te aludirajući na neke tvrdnje da Katanec na igračima primjenjuje bizarne metode za povećanje njihova bioenergetskog kapaciteta prije važnih utakmica.

“Suvremeni nogomet je jako napredovao, ne možeš to pratiti tako da se igrači ujutro peru u rosi ili drže za drveće”, kazao je Oblak.
Sloveniju u skupini očekuju još utakmice sa Engleskom i Škotskom, a samo bi je pobjede u obje utakmice teoretski mogle dovesti do jednog od prva dva mjesta u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.