Legendarni vratar Juventusa Buffon protiv Monaca nastavio lov na nevjerojatni rekord

Foto: fah

Legendarni talijanski golman, vratar Juventusa, Gianluigi Buffon, i dalje lovi rekorde, na vratima Juventusa briljira, kao što je briljirao večeras u Ligi prvaka, u polufinalu protiv Monaca. Naime, talijanski prvak lakše od očekivanja ”obračunao” se s francuskim predstavnikom, bilo je 2:0 za Talijane. Monacu nije pomogao na golu čak ni hrvatski reprezentativac Danijel Subašić. Utakmicom protiv Monaca Buffon je napravio još jedan veliki korak prema još jednom podvigu. Naravno, da bi i ostvario podvig veteran na vratima Juventusa morao bi nastaviti braniti i iduće sezone, s obzirom na formu vjerojatno i hoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buffon, kao jedan od najboljih golmana u povijesti, upisao je 106. nastup u Ligi prvaka te je tako postao treći Talijan s najviše nastupa u najjačem klupskom nogometnom natjecanju.  Rekorder iz Serie A sa 109 nastupa je Paolo Maldini, legendarni bivši obrambeni igrač Milana, Maldini je za Milan igrao i u eri Zvone Bobana. Iza Maldinija je  Andrea Pirlo sa 108 nastupa. Ukratko, Buffona dijele tek tri nastupa od Maldinija, nažalost, čak ni Buffon neće vjerojatno nikad neće stići Ikera Casillasa, koji je čak 164 puta igrao u Ligi prvaka.

Buffon je postao drugi Talijan koji je stigao do 100 ili više nastupa u najjačoj klupskoj nogometnoj ligi svijeta igrajući samo za jednu momčad. Maldini je igrao svih 109 puta za istu momčad u Ligi prvaka, naravno, za Milan. Svoj stoti nastup za Juventus je, kako smo spomenuli, Buffon je upisao protiv Monaca, šest nastupa Buffon je u Ligi prvaka imao kao vratar Parme.

S obzirom kako brani, poput mladića na početku karijere, s Buffonom sve je moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.