Leko: Smiješne optužbe na račun Livaje, tjednima igra pod ozljedom i injekcijama

Foto: fah

Trener Hajduka Ivan Leko najavio je derbi utakmicu s Osijekom u nedjelju na Poljudu. Osvrnuo se i na Marka Livaju kao i napise da će otići u Šahtar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osijek nam je uvijek nezgodan”

Ukrajinski mediji posljednjih su dana pisali o tome da bi Ivan Leko mogao postati novi trener Šahtara.

Ekipu privremeno vodi bivši hrvatski nogometni reprezentativac i kapetan ukrajinske momčadi, Darijo Srna.

– Mi smo ovdje došli za Hajduk – Osijek. Ja sam i tijelom i dušom ovdje. Liježem s Hajdukom, dižem se s Hajdukom. Dalje, što i kako… To je gubljenje vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na Livaju koji nije igrao za Hrvatsku, a neki su mu zamjerili što se povukao uoči Turske i Walesa.

– Smiješno je govoriti da je on kriv, čovjek nije igrao. Smiješno.

Ivan Lučić, Dario Melnjak i drugi spominju se u kontekstu mogućih poziva hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Igramo dobar nogomet, imamo rezultat. Moja bi velika želja bila da dobijemo jednog, dva, tri igrača u reprezentaciji. No da guramo, to nema smisla. Izbornik Zlatko Dalić je ozbiljan, ozbiljan je i Hrvatski nogometni savez,

– Osijek nam je uvijek bio nezgodan, i vani i doma. To su uvijek bile strastvene utakmice. Imaju novog trenera, koji je dobar i karakteran. Ovo je jako bitna utakmica i za njih i za nas. Tako idu i pripreme, treba sve napraviti za dobiti utakmicu. Mi bi također htjeli igrati bolje.

Osvrnuo se i na Zorana Zekića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zna raditi rezultat gdje je god bio. U Slaven Belupu je jako malo golova primao. Svi znamo da je baza rezultata obrana. Svi vode vidjeli vic, loptu kroz noge, ali baza je obrana.

Hajduk zbog problema s travnjacima, posljednjih je dana trenirao u Žrnovnici.

– To je tako bilo prije 20, 30 godina i bit će 20, 30 godina dok se ne riješi pitanje novog stadiona i novog trening kompleksa. To je tako, nisu to problemi od jučer. Ima tu i pluseva, ne samo i minusa, kaže trener Hajduka.

Livaja upitan za Osijek

Što se tiče realizacije i problema s realizacijom, kaže da bi htio da zabijaju više pogodaka i da su toga svjesni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moramo trenirati, ponavljati, dobro smo trenirali ova dva tjedna, pokušali smo dosta tih situacija koje bi se mogle dogoditi. Nadam se da ćemo i više kreirati i zabijati. Ali opet, da smo zabili 25 pa da smo sedmi na ljestvici, što bi imali od toga?, dodaje ističući da mu je osobno draže dobiti 1:0 nego 4:4.

Govorio je o situaciji s Marko Livajom.

– On tjednima igra pod ozljedom i injekcijama, to treba javno reći. Igra kada 90 posto igrača ne bi igralo, on igra. To je isto jedan od razloga što manje zabijamo. Nastoji se vratiti, sigurno je u najboljem stanju pa ćemo vidjeti koliko će biti spreman za nedjelju.

O stanju Rokasa Pukštasa.

– To je nama bitan igrač. To su ti koji su “match winneri”. Vidjet ćemo, trenira i nema problema. Diže se dan po dan, nastojat ćemo da bude u kadru za nedjelju, a koliko ćemo dobiti, to je još prerano za reći.

Što se tiče Makedonca Aleksandra Trajkovskog, kaže da bi htjeli da je potpuno spreman za 90 minuta, no da će vidjeti koliko će ga moći koristiti.

Navijačima je poručio da “idu životom” za pobjedu.

– Puno nas boli kada izgubimo, puno se veselimo kada dobijemo. Naš voljni moment i motivacija su takvi da nam je sada samo Osijek u glavi., piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.