L’Equipe s Nikom Kovačem: ‘Što je uspjeh? Može se to tumačiti na različite načine…’

epa08832152 AS Monaco's Croatian head coach Niko Kovac gestures during the French Ligue 1 soccer match, AS Monaco vs Paris Saint Germain, at Stade Louis II, in Monaco, 20 November 2020. EPA/SEBASTIEN NOGIER

Poznati francuski sportski list L’Equipe objavio je ovoga Velikog petka veliki tekst, a zapravo je suština poruke i naslova vezana uz bivšeg hrvatskog izbornika, aktualnog uspješnog trenera Monaca, Niku Kovača. Otprilike: ”Ja nisam Luj XIV”, poručio je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, što je za Niku Kovača uspjeh?

”Što je uspjeh? Može se to tumačiti na različite načine. Tu je to da smo u Europi sljedeće sezone, da treniram mlade igrače i da se borim za naslov. U Münchenu je drugačije. Tamo je važnije osvajati naslove nego stvarati mlade igrače. Iako je covid-19 izmiješao karte, svi pokušaju smanjiti plaće i uložiti u mlade ljude. Kada sam bio u tamo, Bayern je morao pobjeđivati, i to je to”, kazao je bivši izbornik Vatrenih. Kovač je, podsjetimo, hrvatsku reprezentaciju vodio na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, nažalost, Hrvatska nije uspjela proći skupinu, u kojoj je zabilježila dva poraza i pobjedu protiv Kameruna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač je vodio i veliki Bayern, klub koji je aktualni europski prvak, no nije duže ostao na klupi kultnog njemačkog kluba, iako je s njim osvajao trofeje.

”Tako je to u deset najboljih europskih momčadi. Svlačionice prepune iskustva, igrači sa sjajnim statusom i velikim ugovorima. Sjajan igrač nije problem, ali imati takva 22 u svlačionici, usredotočena na sebe, sa željom da pokažu svoje kvalitete i da budu starteri u momčad… Kvalitetni su, nije to problem, ali može ih igrati samo 11 pa možete zamisliti kako se osjeća ostalih 11″, poručio je Kovač, uz dodatak:

”Kad radite u klubu poput Bayerna, reprezentativci se kasno vraćaju s reprezentativnih okupljanja, a klub treba ljude koji mogu sudjelovati na treninzima. Znati kako se zovu članovi B momčadi koji tada uskaču je znak poštovanja. Istu stvar sam pokušao ovdje, čak iako mi francuski nije jači. Trebalo mi je dva tjedna da sve polovim, čak i nadimke.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.