Je li bivši izbornik Slaven Bilić pravedan prema sadašnjem izborniku Anti Čačiću?

fah

Bivši hrvatski nogometni izbornik, Slaven Bilić, koji je na Euru 2008. godine prošao s Hrvatskom gotovo istu sportsku tragediju kao i Ante Čačić osam godina kasnije u Francuskoj, osvrnuo se u svojoj kolumni za Daily Mail na ispadanje Hrvatske i Engleske s Europskog prvenstva. S obzirom na protivnika poraz Engleza, naravno, puno je dalje i jače odjeknuo u nogometnoj javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven Bilić na temelju svog iskustva osvrće se i na izbornika Vatrenih, ali i na to što treba izborniku da bi bio dobar izbornik. Naime, Bilić smatra da izbornik mora imati kredibilitet, karizmu i znanje, ali i poštovanje i povjerenje igrača, koji, kako tvrdi Bilić, moraju vjerovati u trenera. “Morate biti vođa, tako je u svakoj zemlji. Minimum je da izbornik bude poseban barem u jednoj stvari – karizmi, taktici ili bilo čemu”, napisao je Bilić.

Slaven Bilić tvrdi da su hrvatski navijači, baš kao i engleski, razočarani jer su na Euro obje reprezentacije došle s velikim očekivanjima. “Očaj je stvarno golem”, smatra Bilić. Jesu li baš tako očajni Hrvati kako tvrdi bivši izbornik Vatrenih? Naime, očajni su zbog nesreća koje se ponavljaju, nesreće koju je i Bilić kao izbornik osjetio na svojoj koži, no, nisu očajni zbog nogometa koji su Vatreni prikazali na Euru. Hrvatska je, za razliku od Engleske, odigrala vrlo dobro prvenstvo.

Malo i o Anti Čačiću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naš izbornik Ante Čačić, pod udarom je žestokih kritika nakon ispadanja od Portugala. Bio je to veliki šok za sve nas, i meni kao treneru, jasno je što slijedi nakon toga. Takve stvari su logične”, poslao je na neki način Slaven Bilić poruku hrvatskom izborniku Čačiću preko kolumne.

Međutim, s obzirom na ono što je sam prošao na klupi Vatrenih, s obzirom na ono što se događalo 2008. na Euru u Austriji te Švicarskoj, s obzirom na ono što se događalo na Euru 2012. u Poljskoj odnosno Ukrajini, a pogotovo s obzirom na činjenicu da Vatreni nisu uspjeli izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine logično je, da upotrijebimo logiku Slavena Bilića, postaviti pitanje je li Bilić, kao bivši izbornik, pravedan prema Anti Čačiću?

O izborniku Vatrenih treba “suditi” struka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, nitko ne smatra da se nakon Eura, nakon nesretnog, ali ipak preranog, ispadanja s turnira, ne treba inzistirati na dubljoj, pa ako hoćete i sustavnoj analizi, tražiti neke odgovore od izbornika, međutim, time se treba baviti struka. I to u Hrvatskoj. Bilić je stručan, bez sumnje, baš kao što je to i Miroslav Ćiro Blažević, no, oni su bivši izbornici, pitanje je koliko mogu biti objektivni? Nogomet, sport općenito, je jedna velika emocija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.