Ima li Federer pravo kad tvrdi kako je Čilić jako popravio servis trenirajući s Ivaniševićem? ‘Samo servis, mora da se šalite’

Foto: fah

Goran Ivanišević svojedobno je bio jedan od najboljih servera svog vremena, uostalom, između ostaloga zato je i došao do čak četiri finala Wimbledona. Jednom i osvojio. Radeći s Goranom Ivaniševićem Marin Čilić je, primijetili su mnogi, znatno popravio svoj servis. Zabija daleko više as servisa, iako je u samom polufinalu Wimbledona izgubio previše svojih gemova, previše za igrača takvog kalibra i za travu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, Roger Federer, Marinov protivnik u finalu Wimbledona, nikad nije bio na glasu kao ”bombarder”, ”razbijač”, no, u polufinalu je protiv Berdycha, tenisača koji dobro čita servise, čvrsto držao svoj početni udarac te je meč završio u tri seta.  Što zapravo želimo reći?

Prije dvadesetak godina Goranovu igru neki su posprdno komentirali kao ”igru bez igre”, odnosno, tvrdili su kako Goran nema zapravo igru već sve bazira isključivo na savršenom servisu, kad on zakaže i Goran nestaje. Tvrdio je to čak i legendarni John McEnroe, i to dva tjedna prije nego i je Ivanišević osvojio prvi i posljednji svoj Wimbledon. McEnroe je pogriješio i mnogi drugi.

Nikad, baš nikad, ne možete osvojiti Wimbledon oslanjajući se SAMO na servis, inače bi Ivo Karlović već u svojim ormarima imao barem deset Wimbledona. Drugim riječima, Marin Člić je možda popravio preciznost prvih servisa, zabija više as udaraca, međutim, ono što je važnije njegova je ukupna igra postala puno raznovrsnija, što se vidjelo već u Roland Garrosu, na podlozi na kojoj servis ne igra presudnu ulogu. Marin je u Parizu prvi put došao do četvrtfinala. Dalje od toga ni Ivanišević nije mogao. Marin još uvijek ima vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Protiv vrhunskih igrača morate puno riskirati iako to ponekad izgleda pretjerano. Mislim da je Marin jedan od igrača koji je to naučio, možda ne uvijek, no u velikim mečevima da. Njegov servis se značajno popravio nakon suradnje s Ivaniševićem. Sada lopticu udara puno ranije, a onda je jako teško pročitati servis. U prošlosti, da vam budem iskren, nije servirao tako dobro kao što je mogao. Sada je ipak puno drugačija priča”, rekao je, kako smo već pisali, Roger Federer u najavi svog meča protiv Marina Čilića u finalu Wimbledona. Dakle, i najveći tenisač svih vremena je ”zapazio” da Marin danas servira bolje nego Marin jučer?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.