Licemjerstvo nije svojstveno samo hrvatskim političarima: Talijanska Vlada odbila pomoći Seriji A

Split, 12.6.2015. - Kvalifiikacijska utakmica za odlazak na EP u nogometu izmeðu Hrvatske i Italije. Na fotografiji Darijo Srna, Andrea Ranocchia (13), Marijo Mandžukiæ i Davide Astori (5). foto HINA / Mario STRMOTIÆ / mm

Kako pišu talijanski mediji njihova je Vlada odbila zahtjev čelnog čovjeka Serie A Paola Dal Pina koji je od države zatražio pomoć od 600 milijuna eura zbog štete uzrokovane korona krizom. Naime, kako piše Milano & Finanza Seria A također, kao i gotovo svaki segment talijanskog društva, trpi posljedice uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dal Pina je u razgovoru za Sky Sport prošli tjedan, između ostaloga, rekao:

“Nogomet je blizu potpunog financijskog kraha i velike ekonomske krize”.

Podsjetimo, klubovi talijanske Prve lige su više puta zajednički istupili sa svojim zahtjevima prema Talijanskom nogometnom savezu i prema vlastima. Dakako, da su negativne posljedice na nogomet u Italiji, i ne samo u Italiji, ostavile I mjere koje su provedene zbog pandemije koronavirusa, primjerice, zatvaranje stadiona te velika pauza prošle sezone…  Ima roga još. Napravilo je sve to velike rupe u proračunima talijanskih klubova, pa čak i onih bogatijih. Teško je sanirati takve štete isključivo kresanjem plaća, a što se sada pokušava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poglavito velike probleme imaju manji klubovi koji su zapravo na rubu bankrota, novo zatvaranje tribina zbog nanovo rasplamsale pandemije dovelo bi to katastrofe, dobar dio talijanskih klubova ne bi mogao nastaviti natjecanje. S druge strane Vlada u Italiji ima druge prioritete, prioriteti su im drugačiji, i to je također razumljivo, no kad se nogometaši, sportaši općenito, vrate s nekih velikih natjecanja s medaljama, s trofejima, vrlo rado će ih, zbog vlastite promidžbe, primiti i s njima se fotografirati ti isti političari. Licemjerstvo nije očito samo svojstveno političarima u Hrvatskoj.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.