Ako Liga prvaka Zlatku Kranjčaru nije prioritet već cilj, koji su mu prioriteti?

Foto: fah

Nakon 18 godina legenda Dinama i nezaboravni član nezaboravne Dinamove generacije iz 1982. Zlatko Kranjčar vratio se u Maksimir te je po prvi puta poslije isto toliko godina vodio plavu momčad u jednoj utakmici. Radilo se o prijateljskom dvoboju protiv rumunjske Steaue, kluba koji je svojedobno bio na krovu Europe, a danas je kao i mnogi drugi klubovi koji su ostali izgubljeni u maglama slavne prošlosti izgubio gotovo sav sjaj koji je nekoć imao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako nemate novaca teško je dobiti bitku s puno bogatijim klubovima, koji u nogomet, odnosno u kupovinu nogometaša, ulažu basnoslovne svote novaca, poput Reala, Barcelone, Bayerna…? U ovo moderno vrijeme klubovi iz takozvane srednje europske kategorije ne mogu ni pomoću trikova do naslova Lige prvaka. Danas je to natjecanje bal za bogate koji poneku mrvicu sa svoje trpeze bace i europskom prosjeku, koji je tu tek da popuni broj.

Dinama i Steaua dva su stara znanca s početka devedesetih kada su se susrela u Kupu prvaka, i nakon dvije utakmice pod vodstvom Miroslava Blaževića plavi su u dvije utakmice poraženi, između ostaloga i zbog činjenice da se radi velikosrpske agresije na Hrvatsku uzvrat igrao u Ljubljani.  Hrvatski i rumunjski klub odigrali su klasični, miroljubivi prijateljski susret, bilo je 0:0. Ni traga vatri koja je plamtjela s početka devedesetih, kada je za sve ipak netko morao biti “kriv”, izbor je pao na Željka Pakasina, koji u očima Ćire postao glavni krivac ispadanju iz Europe.

Iz prve utakmice, pa i zato što je bila tek prijateljska,  Zlatko Kranjčar nije mogao baš puno toga zaključiti. Međutim, shvatio je da plavi ove godine imaju visoke ciljeve, ali ne i visoke prioritete, naime, Cico u razgovoru za 24 sata tvrdi da je cilj Dinama izboriti Ligu prvaka, koja je prije svega veliki sportski, a onda i financijski, izazov, no, da to nije prioritet Dinama, jer su Modri pod njegovim vodstvom već igrali Ligu prvaka, u jesen 1998. Dinamo ( točnije Croatia ) je te 1998., odmah nakon trećeg mjesta hrvatske reprezentacije na svijetu u Francuskoj, izborio Ligu prvaka eliminiravši škotski Celtic u Zagrebu 3:0. Nažalost po Kranjčara vrlo brzo nakon toga je smijenjen, a na njegovo je mjesto doveden Velimir Zajec, još jedan iz Dinamove plejade genijalaca koja je 1982. godine nakon četvrt stoljeća vratila naslov prvaka u Zagreb. Zajecu je uspjelo pobijediti čak i Ajax, tada jaki Ajax, u Amsterdamu. No, ni to nije bilo dovoljno za proljeće u Europi koje Modri čekaju skoro pola stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Kranjčaru nije prioritet Liga prvaka, već cilj, koji su mu onda prioriteti? Pobjeda na Kajzerici, remi na Rujevici?

Inače, povratak Zlatka Kranjčara u Zagreb podržao je i bivši Dinamov kapetan, Niko Kranjčar, koji već duže vrijeme nije u ozbiljnim kombinacijama hrvatskih izbornika. Niko je 2005. godine napustio Dinamo, prva sljedeća destinacija bio je splitski Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.