Lino Červar najavio početak SP-a: ‘Moramo se maksimalno mobilizirati’

epa08151380 Croatia's head coach Lino Cervar reacts during the EHF Handball Men European Championship main round match between Croatia and Spain in Vienna, Austria, 22 January 2020. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Hrvatska rukometna reprezentacija sutra od 18 sati protiv Japana igra utakmicu prvog kola Svjetskog rukometnog prvenstva, naravno, u Borg El Arabu izabranici Line Červara veliki su favoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tiskovnoj konferenciji početak SP-a za hrvatske rukometaše najavili su izbornik Lino Červar te Zlatko Horvat. Izbornik se na početku osvrnuo na ne tako uobičajene uvjete koji su u Egiptu dočekali hrvatske rukometaše. Kako smo već pisali fizioterapeut reprezentacije je na Facebooku objavio video na kojem se ispred autobusa reprezentacije vidi terenski automobil sa maskiranim specijalcima.

“Što da vam kažem o organizaciji… Kad idemo na trening, vidim šest oklopnih vozila, kao da idemo u rat. Složeno je jako. Nikad nisam bio na ovako velikom natjecanju na kojem se moraš toliko snalaziti. Nije nam lako, teško je to sad oslikati vama, kako se osjećaš, kako se bojiš da se nešto dogodi. Teško je, ali drago mi je da se i dečki prilagođavaju. Jedva čekam da počnu utakmice i nadam se da će taj sportski dio razbiti takav oprez i bit ćemo slobodni”, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije.

Kako smo već spomenuli Hrvatska je protiv Japana favorit, međutim, Červar, razumljivo, poziva na mobilizaciju. Zasad izbornik ne zna na koje će igrače moći računati protiv Japana, ali ni za čitav prvi krug, za koji se smatra da Hrvatska ne bi smjela imati problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri upitnika pred izbornikom?

“Imamo tri upitnika. Šego se tek priključio, imamo problem s Karačićem i Cindrićem. Nakon današnjeg treninga, zadnjeg uoči utakmice, objavit ćemo 16 igrača koji će igrati sutra protiv Japana. Sad vam ne mogu reći sastav. Četvorica će morati otpasti. Ono što je izvjesno je da neće nastupiti Karačić i najvjerojatnije Šego. Ne smijemo si dozvoliti luksuz da mislimo da će biti lako protiv Japana. Oni su momčad koja se diže i koja je domaćin Olimpijskih igara. Vidi se da izbornik ima više okupljanja, da su uigraniji. Napravili su puno problema Egiptu u prijateljskoj utakmici i sigurno neće biti lako. Moramo se maksimalno mobilizirati i igrači to znaju. Jako su pokretljivi, nije ih lako probiti i imaju dobru tranziciju. Kaznit će svaku našu pogrešku na koje moramo paziti. Igraju i 6-0 obranu, ali najveća kvaliteta im je velika pokretljivost i brzina”, poručio je izbornik.

Hrvatska će, kao i svi ostali sudionici Svjetskog prvenstva, igrati bez nazočnosti navijača. Iako će to biti otežavajuća okolnost za sve s obzirom da sport i postoji zbog publike izbornik u svemu vidi i pozitivnu stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Momčadski duh će sigurno pomoći u ovoj čudnoj situaciji u kojoj igramo. Publike neće biti, ali moći ću lakše komunicirati s igračima jer se neću morati nadglasavati. Klupa će biti puno homogeniziranija i moći će motivacijom puno više pomoći i to je jako dobro”.

Hrvatska je favorit u prvom krugu?

“Ovo je posebno prvenstvo na kojemu može iskočiti neka reprezentacija koja nije među favoritima. Nitko se od nas nije našao u ovoj situaciji. Da ne govorimo o složenosti priprema i svim problemima koji su bili. Pitanje je kako su se svi uopće pripremali i nešto predviđati je nezahvalno. Moramo se spustiti na zemlju. Ne bismo trebali opterećivati igrače s time da su nekakvi favoriti na ovom turniru”, zaključio je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.