Lino Červar povratnik na klupu iz snova: Čovjek ne stari ako prihvaća izazove!

Foto: fah

Nakon punih sedam godina za kormilo hrvatske rukometne reprezentacije vratio se trofejni Lino Červar, koji je godinama prije toga uspješno kormilario jednako uspješnim hrvatskim rukometnim brodom. Navijači su željeli povratak legendarnog trenera i on se vratio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od mjesec dana je prošlo od kada je klupu reprezentacije morao napustiti Željko Babić, sa suradnicima Petrom Metličićem te Ivanom Balićem, prvi je izbor odmah bio Červar, sve ostalo bila je kulisa, kupovina vremena.

Kakva je vizija Line Červara, što očekuje u budućnosti od jedne posve nove reprezentacije u kojoj više nema onih slavnih imena iz legendarne tzv. Balićeve generacije, može li Hrvatska do zlata na Europskom prvenstvu koje se iduće godine igra na hrvatskom tlu?  Brojna se pitanja nameću, bit će vremena za odgovore. Jedan dio odgovora pokušao je Lino dati u razgovoru za NOVU TV.

O očekivanjima navijača i samog sebe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pa da, promijenio sam se, ali ima u meni uvijek ono djetinjasto, znatiželjno, željno dokazivanja. Kažu da čovjek ne stari ako prihvaća izazove. Malo se moram šalit na svoj račun, ali u svakom slučaju: da, moram reći da sam još uvijek gladan uspjeha.”

O lovu na zlato na Europskom prvenstvu

“Ako budemo samo o tome razmišljali, onda ga sigurno nećemo osvojiti. Mi moramo razmišljati o našoj igri, o radu, da bude kvalitetniji nego što je bio, da bolje igramo, da ispravljamo greške, a onda ćemo biti nagrađeni velikim uspjehom. Ili dobrim uspjehom.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O ugovoru na godinu dana

“Dobro ste me potakli. Ja mislim da nama nedostaje u mnogim područjima života hrabrosti. Da se suoče s odgovornošnoću.Ja mislim da ako nema rezultata, ne pokažemo se dobrim na Europskom prvenstvu, pa šta bi ja trebao još raditi? Ja prvi moram dati primjer, da se trener mora povući, ja sam najodgovorniji, ja sam okupljam oko sebe moje pomoćnike, ja uzimam, biram igrače, ja određujem taktiku i prema tome ja snosim najveću odgovornost.”

O kvaliteti nove momčadi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pa, najveći mi je motiv što su rekli da nisu oni baš na vrhu svjetskog rukometa, da ima nekoliko reprezentacija koje su bolje, da je to slabija generacija od ove prijašnje. E, to me motivira!”

O prethodnicima

“Ja ne bih ništa loše o mojim prethodnicima, to su bili na kraju krajeva moji igrači, moji pomoćnici, pa kakav bi ja to bio njihov vođa ako bi ih kritizirao? Oni su napravili dobre stvari isto. Pokušavam pozitivno izvući od čovjeka, a ne njegove nedostatke.”

O povratku nekih igrača u reprezentaciju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pa ne bih ja baš sve otpisao. Razgovarat ću s njima, da li u njima postoji ta želja i volja da se podrede timu, da daju sve od sebe? Da li su spremni sprovesti taktičku zamisao koja pred njima će biti? Dakle, da li u njima postoji tog pobjedničkog mentaliteta?”

Poruka za kraj

“Želio bih i vi da mi date podršku, što ne sumnjam, da shvatimo da je reprezentacija svih građana Hrvatske, nema djeljenja, nema ništa. Na nama je velika odgovornost da opravdamo povjerenje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.