Lino Červar uoči važne utakmice protiv domaćina turnira Austrije: ”Naši navijači su nam u Grazu bili osmi igrač”

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija sjajno je odradila prvu fazu Europskog rukometnog prvenstva. Naime, izabranici Line Červara s tri pobjede osvojili su prvo mjestu u grupi i u drugi krug prenose maksimalna dva boda, što može biti presudno u borbi za polufinale. No, imperativa nema. Naime, Hrvatska je s dosta problema došla na ovo Europsko prvenstvo i to treba respektirati. Ako se otvori prilika uvjereni smo da će je naši rukometaši znati iskoristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči drugog kruga i prve, po nekima i ključne, utakmice protiv domaćina Austrije u Beču u Hrvatskoj više puta omalovažavani izbornik Lino Červar je pokušao biti što realniji. Naime, neće biti lako, Austrija je, posebno na svom terenu, tvrd orah, s takvom se konstatacijom slaže iskusni hrvatski rukometni stručnjak.

”Moramo biti realni i svjesni da nas sutra čeka respektabilan protivnik. Na papiru smo mi favoriti, ali oni imaju dva iznimna pojedinca, brza krila, odlučnog golmana. Možda nemaju širinu, ali tu je 7-8 dobrih igrača”, kazao je Lino Červar dan prije početka drugog kruga protiv Austrije (18:15).

Navijače hrvatske reprezentacije, koji su u velikom broju bodrili Hrvatsku u Grazu, zanima kakvo je stanje s Marinom Marićem, hoće li Marić, koji nije igrao protiv Srbije, biti spreman za utakmicu protiv Austrije, ali i općenito za drugu fazu Eura?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”To je problem jer moramo sutra prijaviti momčad za drugi krug. Imamo danas trening pa ćemo vidjeti može li jer nije pametno imati nespremnog igrača u momčadi i zato smo zvali Brozovića. Ne smijemo biti naivni.”

Hrvatsku je pohvalio i izbornik austrijske rukometne reprezentacije, Aleš Pajovič, koji tvrdi kako mora smisliti nešto protiv hrvatske 5-1 obrane, koja je u dosadašnjem dijelu turnira vrlo dobro funkcionirala. Pajovič smatra da je Hrvatska uz Španjolsku najveći favorit za zlato.

”I ja bih tako rekao na njegovom mjestu”, kratko je prokomentirao riječi austrijskog izbornika Lino Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će nakon sjajne, domaćinske atmosfere u Grazu imati i veliku podršku svojih navijača u Beču, naime, većina nijh dolazi u Beč kako bi bodrili rukometne Vatrene na putu prema polufinalu.

”Ne znam koliko smo uspjeli karata dobiti jer Austrijanaca će, koliko sam čuo, biti 8000. Naši su nam u Grazu bili osmi igrač, vjetar u leđa i osjećamo se u gostima bolje kad imamo svoje ljude uz sebe”, poručio je Lino Červar, prenosi portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.