Lionel Messi – Ronald Koeman: Ponovno oči u oči, hoće li drugi sastanak biti uspješniji?

Foto: fah

Ponajbolji igrač svijeta Lionel Messi silom prilika odlučio je ostati u Barceloni te će sada, s obzirom kako nema izbora, biti usredotočen na pripreme katalonskog kluba za novu sezonu. Glede samih odnosa u Barceloni, pa tako i odnosa u svlačionici, važno je reći da se suigrači sjajnog Argentinca nisu natjecali u nagovaranju da ostane u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto zapravo Messi ipak ostaje? Naime, zatražio je raskid ugovora, a onda je ”satjeran” u kut,  stranu Barcelone u tom ”sukobu” držala je i La Liga, koja je također poručila kako ne može otići bez plaćanja odštete.  I to je očito bio prijelomni trenutak. Nakon što je prelomio, odnosno shvatio da mu ne vrijedi više buniti se, odlučio se fokusirati na ono što predstoji, a pred Barcom je teško razdoblje, kako vratiti poljuljani ugled klubu koji je doživio težak, povijesni poraz u četvrtfinalu Lige prvaka od Bayerna.

Pred Messijem je važan zadatak, kako izgladiti ne baš idiličan odnos s Ronaldom Koemanom, novim trenerom kluba. Razgovarali su uoči ove krize i složili su se da se ne slažu, odnosno, sastanak nije bio uspješan te je vrlo brzo nakon njega Messi poručio kako želi otići iz kluba, a na samom sastanku je navodno kazao da se više ne osjeća kao igrač Barce. Ponovo će sjesti jedan naspram drugoga u ponedjeljak od 17:30 sati.

Koeman bi, prema pisanju španjolskih medija, trebao pokušati ohrabriti pomalo demoraliziranog Messija, poslati mu poruku kako u njega ima puno povjerenje, dakle, i Koeman je popustio s obzirom da je na ranijem sastanku isticao  kako je ovo projekt u kojem “pojedinac nije najvažniji”, što je donekle i natjeralo Messija da zatraži raskid ugovora. Nizozemac će zapravo pokušati saznati na koji način razmišlja Messi, a sasvim sigurno još uvijek je Argentincu u glavi basnoslovna ponuda Manchester Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi trener Barcelone tražit će od Argentinca da se fokusira na nova pravila glede novih treninga i nekih novih rutina. S druge strane Messi će, s obzirom kako mu ne preostaje ništa drugo, kao profesionalac poručiti treneru da mu se stavlja na raspolaganje kako bi miran i spreman dočekao iduće ljeto i mogući prijelaz u Manchester City. Lionel Messi bi kao slobodan igrač idućeg ljeta mogao napustiti klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.