Livaja: Kup bi bio lijepa priča, a sljedeće sezone idemo po prvenstvo!

Foto: fah

Hajduk i Rijeka u četvrtak od 19 sati na Poljudu se bore za Hrvatski kup. Iako se igra u Splitu, Rijeka je “na papiru” domaćin. Dan prije utakmice na konferenciju za novinare došli su trener Hajduka Valdas Dambrauskas i najbolji igrač Marko Livaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dambrauskasova momčad je u posljednjem međusobnom susretu s lakih 3:0 svladala Rijeku na Rujevici, no u oba dvoboja na Poljudu ranije kroz sezonu je – izgubila.

– Nije važno hoću li ja ovdje sada reći je li spremna ili nije, bitno je kakvi ćemo biti na terenu. Imamo plan igre i znamo što želimo i trebamo, ali finala su čudna. Vodio sam ih nekoliko i ne odlučuje taktika nego detalji, malo sreće, malo više motivacije ili borbenosti u ključnim trenucima. Imamo na raspolaganju 22 igrača. Imam u glavi naš početni sastav, ali može se to promijeniti preko noći, rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

Osvrnuo se na zadnju pobjedu nad Rijekom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prijašnje utakmice nisu bitne. Marko Livaja je briljirao tu utakmicu, možda će i sutra, ali odlučivat će detalji, rekao je.

O pritisku zbog devetogodišnjeg posta od trofeja kaže:

– Prvi put smo pred rasprodanim stadionom igrali 19. prosinca. Bilo je pritiska, Idući put kad je ove sezone bio rasprodan stadion već je taj pritisak bio manji. Svaki takav susret je pritisak sve manji. Protiv Dinama smo pokazali da znamo kako se dobivaju velike utakmice. Ako želiš osvajati trofeje moraš pobjeđivati u velikim utakmicama, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Finale je, tko bude psihički jači pobijedit će. Sigurno to neće biti utakmica kao protekli susreti s Rijekom, rekao je Marko Livaja.

Cijeni Livaja Riječane:

– Rijeka je ozbiljna momčad. Bit će sigurno teška utakmica, ali spremni smo, iskusni smo, rekao je, piše HRT, i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Naši navijači su već odavno zaslužili trofej. Na dobrom smo putu, digli smo se. Sigurno bi nam ovaj trofej bio jedna lijepa priča, a dogodine pucamo na prvenstvo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.