Livaja: O reprezentaciji nisam razmišljao, mislio sam da je moje vrijeme prošlo

Foto: fah

Nakon jučerašnjeg posljednjeg izdanja splitskog humanitarnog turnira “Četiri kafića – Memorijal Dino Petrinović” o značenju turnira govorio je ljubimac splitske publike i kapetan Hajduka, Marko Livaja. Osvrnuo se i na osvajanje bronce s Vatrenima na Svjetskom prvenstvu, kao i želje i nadanja uoči nastavka klupske sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Krivo mi je da je ovo zadnji turnir, jer puno je momaka promovirao, pa se tako i za mene prvi put čulo na ovome turniru. Sigurno je da ćemo ga se svi rado sjećati, a najvažnije je da smo pomogli ljudima kojima je pomoć potrebna. Život ide dalje, nadam se da će u budućnosti neki novi ljudi organizirati ovako lijep događaj u gradu, u uvodu će Livaja o humanitarnom spektaklu na Gripama u čijem je finalu postigao pogodak, piše HRT.

Dojmovi nakon Svjetskog prvenstva, kaže, još se nisu slegli, otkrivajući da je brončana medalja pronašla svoje mjesto u njegovoj sobi.

– Presretan sam, pogotovo što je medalja osvojena s praktički novom ekipom, s 18 novih u odnosu na Rusiju, to je stvarno veliki uspjeh. Hrvatska ima veliki potencijal momaka koji dolaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima ponajviše se u široj javnosti doživjelo potencijale Joška Gvardiola, koji je naglasio poseban odnos s kapetanom Hajduka.

– Joško je već pokazao svoju kvalitetu i Dinamu i u Leipzigu, iz sezone u sezonu samo je nadograđuje. Najvažnije je to što je pošten momak koji je čvrsto na zemlji, zato smo se i zbližili. Na treninzima je bio odličan, malo ga je mučila ozljeda prije Argentine i vidio sam da mu je teško nakon te utakmice, ali rekao sam mu da ne žali jer je s 20 godina odigrao Svjetsko prvenstvo na takvoj razini i da će biti još prilika za zlato, govori Livaja, potvrđujući priču o izvrsnoj atmosferi među Vatrenima:

– Bili smo zajedno 40 dana bez ijednog incidenta. U tolikom periodu sasvim je normalno da se netko naljuti, da netko nije zadovoljan što ne igra ili iz nekog drugog razloga, ali sada je stvarno sve bilo odlično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li mogao i zamisliti takav scenarij svoje karijere u trenutku kad se vratio u Hajduk nakon niza godina u inozemstvu?

– O reprezentaciji tada nisam razmišljao, imao sam 28 godina i mislio sam da je moje vrijeme gotovo. Sve se to lijepo poklopilo i normalno da sam ponosan što sam bio dio brončane reprezentacije. U Hajduku sam naravno očekivao trofeje, još samo nedostaje taj naslov prvaka. Žalimo za prilikom koju u prošlom prvenstvu nismo iskoristili, ali to je život i nećemo odustati, nastojat ćemo nadoknaditi ovaj minus koji imamo u tekućoj sezoni. Neće biti lako, puno momčadi je kvalitetno, očekuje nas zanimljivo prvenstvo.

Na tu priču nadovezuju se i novogodišnje želje …

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svi u Splitu imamo istu želju, a to je titula, zaključio je miljenik splitskih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.