Ljutnja i nezadovoljstvo suđenjem Riječana nakon šokantnog poraza od Istre, Kek poručuje: ‘Kao slučajno danas je sudio sudac iz Osijeka…’

Foto: fah

Nogometaši aktualnog prvaka Rijeke doživjeli su pravi šok u Puli kada ih je u 12. kolu Prve hrvatske nogometne lige svladala posljednjeplasirana momčad hrvatskog prvenstva – Istra. Rijeka je promašila veliki broj prilika, u 17. minuti pogodio je za domaćine lijevom nogom nakon prodora Reagya Ofosua David Puclin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Rijeka bila daleko bolji protivnik na travnjaku pobjeda Istre ipak je, reći će mnogi, potpuno zaslužena. Naime, bit sporta, pa tako i nogometa, je iskoristiti prilike, Riječani to danas nisu znali. Ivušić je na golu Istre briljirao, dok je greda zaustavila loptu iz slobodnjaka koju je uputio Mišić.

Ipak, Riječani imaju pravo biti nezadovoljni suđenjem suca Batinića zbog nekih čudnih odluka, naime, sudac je morao u 65. minuti nakon igranja rukom igrača Istre u svom kaznenom prostoru pokazati na bijelu točku. Međutim, nije.  No, nije to jedina pogreška suca, barem iz riječke perspektive. Naime, nekoliko minuta kasnije Florentin Matei je pao u šesnaestercu Istre i Batinić mu je pokazao žuti karton zbog simuliranja. Je li se radilo o kaznenom udarcu koji nije dosuđen, pitaju se na Rujevici?

Također treba istaknuti kako je drugi žuti karton dobio Josip Elez, koji zbog toga neće moći igrati u idućem kolu protiv Osijeka na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani suđenjem nisu zadovoljni, jasno se to da naslutiti iz izjave trenera Rijeke Matjaža Keka nakon utakmice.

“U nogometu se događaju takve utakmice u kojima unatoč kontroli i prilikama ne osvojiš ni boda. Bilo bi nekorektno od mene da ne čestitam Istri na zasluženoj pobjedi. Bilo je nekih odluka koje treba pogledati, ali sad o tome ne želim. Oni su zabili svoju šansu, a mi smo puno toga promašili. Okrećemo se sljedećoj utakmici,” rekao je Matjaž Kek nakon utakmice. Kek je, kako prenosi  Radio Rijeka, poslije utakmice dobacio:

“Danas je slučajno sudio sudac iz Osijeka.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.