(VIDEO) Lokomotiva slomila Ukrajince: Najveći uspjeh u povijesti kluba!

Foto: Snimka zaslona

U uzvratnoj utakmici 3. pretkola nogometne Europske lige zagrebačka Lokomotiva je u četvrtak u gostima kod ukrajinske Vorskle pobijedila sa 3-2, te se je, nakon 0-0 iz prvog susreta, plasirala u posljednje pretkolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokosi su poveli već nakon 32 sekunde. Pred svojim kaznenim prostorom prekinuli su napad domaćina i razvili odličnu kontru koju je u pogodak pretvorio Petar Bočkaj.

U 33. minuti mogla je Lokomotiva povećati vodstvo. Bartolec se dobro probio po desnom boku i ubacio je u peterac, ali je Bočkaj bio prekratak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu prigodu Vorskla je imala u 41. minuti, ali je vratar Danijel Zagorac udarac Kobakhidzea odbio u korner. Bartulović je izveo udarac iz kuta, a Djitjatijev je pogodio gredu.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena najbolja šansa za domaćine. Grezda je neopreznim startom u kaznenom prostoru srušio Perduta, a izraelski sudac Orel Grinfeld dosudio je penal. No, udarac Khlyobasa obranio je vratar Zagorac.

Na početku drugog poluvremena, u 49. minuti, Vorskla je uspjela izjednačiti iz jedne bezazlene situacije. Kobakhidze je ubacio u petarac Lokosa, na lopti je već bio vratar Zagorac, ali Perić to nije vidio i u klizećem startu je loptu skrenuo u vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, samo četiri minute kasnije još jedan odličan kontranapad Lokosa, koji su na polovici terena presjekli loptu. Bočkaj se je probio po lijevom boku i uposlio je Ivana Fiolića, koji prekrasnim udarcem sa 20 metara pogađa za vodstvo Lokomotive 2-1.

U 64. minuti Lokosi su “nokautirali” Ukrajince. Ćorić je izveo slobodan udarac, a Dino Perić zabija za 3-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja susreta Vorskla je uspjela tek ublažiti poraz pogotkom Česnjakova u 74. minuti.

Ždrijeb posljednjeg pretkola Europske lige je u petak u Nyonu u 13 sati.

STRIJELCI: 0-1 Bočkaj (1), 1-1 Perić (49-ag), 1-2 Fiolić (53) 1-3 Perić (64), 2-3 Česnjakov (74).

SUDAC: Orel Grinfeld (Izrael)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STADION: Oleksij Butovskij

GLEDATELJA: 10.000

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.