Lovren: ‘Francuzi nam ne “leže”, ali naučili smo nešto u dvije godine’

Foto: snimka zaslona

Nakon izbornika Dalića s novinarima je uoči sutrašnje utakmice s Francuskom razgovarao Dejan Lovren. On je progovorio o epilogu utakmice s Portugalom na samom startu Lige nacije, kad je Hrvatska odigrala stvarno katastrofalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja inače volim pričati sa suigračima prije utakmice, dati par savjeta o tome što očekivati od susreta. Neke prevelike govore obično ne dajem, no definitivno je nas nekoliko starijih igrača povisilo ton prije utakmice s Francuskom, jer ono što smo pružili u Portugalu je bilo nedopustivo. Kad sam govorio, govorio sam u ime momčadi  da to nije štimalo, nikad nikoga nisam individualno prozvao. Trebamo uvijek imati nekoga tko zna kad podignuti glas, nekad sam to ja, nekad Vida, nekad Perišić, a tu je i Luka.

Osvrnuo se i na poraze od Francuske, u kojima je Hrvatska uvijek pružala bolju igru od konačnog rezultata.

– Ne treba nama nitko govoriti, svjesni smo mi da nije dobro kad igramo protiv Francuza. Obično igramo lijep nogomet, a na kraju izgubimo, što je po meni tužno. Volio bih da smo igrali najružniji nogomet 2018. godine u finalu, a da smo osvojili Svjetsko prvenstv, ljepota nije bitna, bitne su pobjede. Neke stvari ćemo možda i promijeniti, možda nećemo igrati najljepši nogomet. Bit ćemo sigurno drukčiji za sutrašnju utakmicu. Jedna utakmica može promijeniti čitavu atmosferu u ovoj ekipi, rekao je branič Zenita iz Sankt Peterburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sve ovisi o nama. Definitivno nam Francuzi ne leže, ne samo u nogometu nego i u rukometu i u drugim sportovima. No, dosta toga smo naučili u protekle dvije godine. Očito možemo zabiti Francuzima, ali ih po meni prelako primamo, dodao je.

Priznao je kako je pogledao golove s frustrirajućeg poraza u finalu SP-a.

– Pogledao sam golove, a siguran sam da ih je i pogleda izbornik, premda je rekao da nije, kazao je sa smiješkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.