Lovrenov slobodnjak privukao pažnju, Modrić: Ne treba se hvatati za takve sitnice

Glasgow, 18.06.2021 - Utakmica 2. kola D skupine Europskog nogometnog prvenstva, Hrvatska - Ceška na Hampden Park stadionu u Glasgowu. Na slici Ivan Perišic, Andrej Kramaric, Dejan Lovren, Luka Modric. foto HINA/ Daniel KASAP/ ds

Hrvatska nogometna reprezentacija sinoć je u drugom kolu Europskog prvenstva odigrala neriješeno s Češkom 1:1, a mnogi su zapazili situaciju iz prvog poluvremena kada je u vrlo izglednoj poziciji, s 24 metara, slobodni udarac izvodio stoper Dejan Lovren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovrenov pokušaj otišao je visoko iznad gola.

– Bila je to super pozicija za Messija, Platinija, Cristiana Ronalda za izvesti takav slobodan udarac. Vjerojatno i za neke druge naše majstore, za Majera, na primjer, kojeg ovdje nema. No, bilo je kroz povijest stopera koji su izvodili slobodne udarce, rekao je Anton Samovojska, HRT-ov stručni komentator, u emisiji Europeo nakon utakmice.

Igor Cvitanović smatra da je Lovren vjerojatno dobro izvodio prekide na treninzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Rijetko koji centralni branič izvodi i ima takvu nogu da može izvoditi ovakve slobodne udarce, to uvijek neki plemeniti igrači ili napadači su za to zaduženi. Možda je Lovren na treningu jako dobro izvodio slobodne udarce, rekao je Cvitanović.

Pitanje o izvođenju tog slobodnog udarca dobio je i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić na konferenciji za medije.

– Jučer je na treningu pucao slobodnjake i izvodio ih je jako dobro, zabio je čak dva, tri gola, ako se ne varam. Došao je pitati sa samopouzdanjem i naravno – zašto ne? Ako ima samopouzdanja, da će ga zabiti. Mislite da obrambeni ne smiju pucati slobodnjake? Lovren je ovo prvi put pucao, zato što ga je jučer dobro išlo i mislio da će ga ići. Ne treba se hvatati za takve sitnice, rekao je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.