‘Luka Modrić nema razloga za brigu, DORH pokušava zastrašiti svjedoke, to je lov na vještice, a mi smo samoubilačka nacija…’

Foto: fah

Luka Modrić, nažalost, posljednjih dana proživljava možda i najteže dane u svojoj briljantnoj nogometnoj karijeri. Vjerojatno najbolji hrvatski nogometaš od kada je slobodne i nezavisne Hrvatske poslije svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću u Osijeku  u nemilosti je pojedinih portala i medija. Čak je i DORH pokrenuo istragu zbog navodno lažnog svjedočenja, neki ga portali žele vidjeti u zatvoru, a i španjolske vlasti zanimaju za zvijezdu Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se zapravo događa i kako će sve završiti saznat ćemo vrlo brzo, tim prije jer se i DORH-u žuri. Luka Modrića bez obzira na bezobzirnu kampanju koja se protiv njega vodi šuti, ne želi dolijevati ulje na vatru, iako se mnogi boje da razočaran nakon svega zauvijek ne ode iz svoje domovine i okrene leđa hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Modrić mora pokazati čvrstinu, iako je to sada vrlo teško.

Što o pokretanju istrage protiv Modrića kaže bivša odvjetnica Zdravka Mamića, Jadranka Sloković, koja je u razgovoru za Sportske novosti pokušala objasniti pozadinu DORH-ova otvaranja istrage protiv Luke Modrića zbog davanja lažnog iskaza.

“To je nemoguća odluka, klasičan spin, rekla bih i lov na vještice, koji ima svrhu zastrašiti sve potencijalne buduće svjedoke u ovom slučaju. Luka Modrić nije dao lažan iskaz, nije ga ni promijenio, on je samo objasnio da je bio pogrešno interpretiran, odnosno da je pogrešno protumačio neka pitanja. Tu nema govora o lažnom iskazu. Evo vam jasan dokaz da je aneks ugovora spornog odlaska u Tottenham doista potpisan prije nego što se dogodio transfer. Naime, u poslovnim knjigama Dinama na dan Modrićeva odlaska u London lijepo piše da klub tereti Tottenham za iznos odštete, a istovremeno piše i da Modrić tereti klub za 50 posto iznosa te odštete. Dakle aneks nije mogao biti napisan kasnije, kako tvrdi USKOK. Modrić je s Mamićem doista kasnije potpisao aneks, ali na njihov građanski ugovor….”, rekla je Jadranka Sloković, koja tvrdi da kapetan Vatrenih nema razloga za brigu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Apsolutno može biti miran jer nije promijenio svoj iskaz, samo je razjasnio neke stvari koje su bile pogrešno interpretirane. Treba napomenuti da USKOK nije snimao svjedočenje Luke Modrića, riječi koje su unesene u zapisnik također je interpretirao netko tko ih je slušao i tko ih je tumačio na svoj način. USKOK, jednostavno, nema čvrstih dokaza ta takav stav…”

Jadranka Sloković komentirala je činjenicu da je Luka potpisao navodno sporan zapisnik.

“Čovjek svašta potpisuje, posebno kada je pred njim materija koju ne razumije. Jasno je i da mu je koncentracija popustila nakon tako dugog ispitivanja, taj potpis ne može biti krunski dokaz. To bi mogla biti samo snimka, a nje nema…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj poruka ugledne odvjetnica kojom pokušava poentirati:

“Mi smo stvarno samoubilačka nacija, želimo ubiti sve, pa čak i sebe. Modrića su pribili ina križ jer se nekih stvari nije mogao sjetiti. Voljela bih vidjeti koliko bi njih bilo u stanju zapamtiti detalje događaja koji su se zbili prije deset ili više godina….”

Koliko ćemo još dugo čekati na rasplet ovog cirkusa i jedne hajke protiv većine onih, dakle, ne samo protiv Modrića, koji su zadužili hrvatski sport i proslavili ime naše domovine diljem svijeta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.