Luka Modrić i ovog ljeta odlazi iz Reala?

Foto: Twitter

Kao i svake godine, unazad tri godine, u ovo vrijeme hrvatski nogometaši ”napuštaju” svoje klubove za koje već duže vrijeme većinom uspješno igraju. Svake godine u ovo vrijeme, uoči ljetnog prijelaznog roka, govori se o masovnom egzodusu Hrvata iz najboljih europskih klubova. Pritom se, dakako, barata o basnoslovnim svotama. I uvijek, ponovno svake godine, samo nešto kasnije, krajem ljeta, hrvatski nogometaši sa svojim klubovima, koje su ”trebali” napustiti, kreću u još jedne tko zna koje po redu pripreme za ono pravo – Ligu prvaka. S istim ugovorima, bez basnoslovnih suma, iako je zarada hrvatskih nogometnih zvijezda u talijanskim, španjolskim, francuskim ili engleskim klubovima više ili manje na razini zarada ostalih vrhunskih svjetskih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako još nije ni kraj sezone, ne znaju se još uvijek prvaci, pobjednici nacionalnih kupova u mnogim zemljama, na kraju krajeva još nemamo ni pobjednike Europske lige te Lige prvaka, mediji su iz Intera preselili Ivana Perišića na Otok, točnije u Manchester United, a Luku Modrića iz Reala u Italiju, točnije u Milan, iako je sam Modrić u više navrata govorio kako bi u Realu volio jednog dana, a taj se dan, nažalost, približava, završiti inozemnu karijeru. Drugim riječima, bez obzira na financijsku logiku Luka Modrić nije baš tako blizu napuštanja Santiago Bernabeua i prelaska u Milan, iako neki talijanski i španjolski mediji sugeriraju nešto drugačije.

Naime hrvatskog veznjaka želi Milan, koji u zadnje vrijeme puno kupuje, za sada tek virtualno, tako je prije službenog početka prijelaznog roka potrošio 64 milijuna eura na tri pojačanja, redom  Musacchija, Kessiea i Rodrigueza. Oni bi iduće sezone trebali svlačionicu dijeliti s još jednim Hrvatom u još jednoj velikoj europskoj momčadi – Mariom Pašalićem, koji se nakon posudbe iz Engleske vrlo dobro snašao u dresu kluba u kojem je sada već dosta davno s velikim uspjehom igrao i legendarni Zvone Boban.

Novi kineski vlasnici ubrizgali su kapital u Milan, riješili neke ”financijske poteškoće” te sada žele dalje, žele više, žele prekinuti dominaciju španjolskih kubova u Ligi prvaka. Kinezi žele kupiti neku veliku svjetsku nogometnu zvijezdu kako bi svima pokazali koliko zapravo misle ozbiljno. Navodno je izbor pao na 32-godšnjeg Hrvata koji igra fenomenalno u Realu. Milan se bez dvojbe može vratiti u vrh europskog nogometa, i vratit će se, no, malo je teško vjerovati da će to biti tako skoro i to s Modrićem iduće sezone. Inače, kad smo kod Milana govori se o dolasku Milana Badelja te Nikole Kalinića, puno se govori, malo za sada radi. Očito da Hrvati nisu Talijane učili samo kako se igra nogomet, nego i kako se daju velika obećanja trofeja željnim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest o prelasku Luke Modrića u Milan prenosi španjolski Don Balón, navodno je čelnik Reala Florentino Perez spreman prodat’ hrvatskog majstora (koji ima ugovor do 30. lipnja 2020. godine) za 50 milijuna eura! Inače, Don Balón medij je koji i nije pretjerano pouzdan, sklon je senzacionalizmu i ishitren zaključcima na temelju običnih spekulacija, nešto poput hrvatskih portala. Drugim riječima, Luka Modrić i ovog ljeta napušta Real, samo što mu to još nitko nije rekao, odnosno, samo što on to sam još uvijek ne zna.

Je li na koncu moguće da Luka napusti Madrid ovog ljeta? Naravno, sve je u nogometu i biznisu moguće, ali malo vjerojatno, barem u ovom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.