Lukaku o Ronaldu uoči derbija s Portugalom: ‘On bi trebao biti ljubomoran na moju snagu’

epa09291926 Romelu Lukaku of Belgium in action during the UEFA EURO 2020 group B preliminary round soccer match between Finland and Belgium in St.Petersburg, Russia, 21 June 2021. EPA/Dmitry Lovetsky / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Uoči utakmice osmine finala Europskog nogometnog prvenstva između Belgije i Portugala, koja se igra u nedjelju, za medije je govorio ponajbolji nogometaš Belgije Romelu Lukaku. Lukaku se s Ronaldom bori za status najboljeg strijelca turnira i ne krije da bi volio imati neke osobine portugalske zvijezde. No isto tako otkrio je dvije stvari na kojima bi mu, prema njegovom mišljenju, Cristiano Ronaldo trebao zavidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ronaldovi rekordi? Ako ih tko može srušiti, onda je to on. Naklon zbog toga, posebice ako se uzme broj godina u kojim ih je rušio. Volio bih imati njegovu jačinu šuta i njegov dribling, dok bi on trebao biti ljubomoran na moju snagu i završnicu”, rekao je najbolji belgijski napadač te najbolji igrač talijanskog prvaka Intera.

Podsjetimo, poslije grupne faze Europskog prvenstva Lukaku je postigao četiri gola, Ronaldo pet, od toga tri iz kaznenih udaraca. Već u osmini finala jedan od njih će se oprostiti od Eura, a Belgija je favorit.

Lukaku je nedvojbeno u ovom trenutku ponajbolji napadač svijeta, rame uz rame s Robertom Lewandowskim, napadačem Bayerna i poljske reprezentacije, koja se na ovom turniru nije proslavila. Lukaku je značajan iskorak napravio u posljednje dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Trebalo mi je to, neka linija između provokacija, da ljudi pređu preko svega. Prešao sam tu liniju i sada je moj cilj pobjeđivati. Mislim da sam se podigao na razinu više. I nastavljam dalje. Sve je moguće. Radi se o pronalsku sitnica koje vas čine boljim. Znam da sam dosta napredovao, ali uvijek tražim to još nešto dodatno”, zaključio je belgijski golgeter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.