Majka odbila pobačaj: Njezin sin – igrač LA Ramsa ove godine nastupio na Super Bowlu

igrač
Foto: LiveAction

Jedan je igrač ostvario san svakog igrača (američkog) nogometa – nastup na Super Bowlu LVI. I to zbog toga što je njegova majka odabrala život unatoč jakom pritisku da pobaci prije više od dva desetljeća, piše Cassy Fiano-Chesser u svom članku za Live Action.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog pritiska okoline oboljela od kliničke depresije

Bradley Mattes iz Instituta za životna pitanja pisao je o dosad nepoznatoj priči o Marquiseu Copelandu, koji je obrambeni linijski igrač Los Angeles Ramsa. Prema Mattesu, Marquiseova majka Tenisha Copeland bila je suočena s ogromnim pritiskom da pobaci dok je bila trudna s njim. Ali zahvaljujući pomoći i podršci župe, dobila je ohrabrenje da rodi sina i odgoji ga.

“Pritisak koji je pretrpjela od obitelji i prijatelja da pobaci bio je toliko intenzivan da ju je doveo u stanje kliničke depresije. Zbog toga je bila potrebna hospitalizacija”, napisao je Mattes. “Odmah iz bolnice Tenisha je otišla Open door.

Dom za trudnice i majke pomogao u oporavku

Open door (Otvorena vrata, op. prev.) je dom za trudnice i majke u Ohiju, koji su osnovali Greg i Annie Miller. Millerovi su ga stvorili kao “župu u kući”, a Annie je svaku majku koja je dolazila po pomoć  smatrala duhovnom kćeri, a njihovu djecu svojim unucima. Župa je pružati podršku majkama i bebama i nakon poroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenisha Copeland je “procvjetala u pozitivnom i brižnom okruženju Otvorenih vrata”, rekao je Mattes. “Naučila je vjerovati Isusu i približila mu se. Godine 1997. Annie Miller bila je prisutna pri porodu Tenishinoa sina Marquisea. Čak joj je pripala čast prerezati pupkovinu.”

Briljirao u učenju i sportu

Godinama poslije, Marquise je maturirao i dobio punu stipendiju na Sveučilištu Cincinnati. Tamo je briljirao i u nogometu i na akademiji.

“Bio je prvi pravi brucoš koji je ušao u sveučilišni tim u 15 godina. Od svih škola koje je mogao odabrati, Marquise je htio igrati za sveučilište dovoljno blizu njegovoj majci da bi mogla dolaziti na utakmice”, rekao je Mattes. “Ovaj je mladić bio vrlo dobar student, stekao je diplomu iz računovodstva za manje od četiri godine.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj je klub doveo na Super Bowl

Nakon diplome, Marquise je pozvan da se okuša u Ramsima, gdje je najprije igrao kao privremeni zamjenski obrambeni linijski igrač. No privremena pozicija postala je trajna. On je bio odgovoran za presretanje koje je pomoglo Ramsima da dođu do Super Bowla.

“Tenisha i dalje živi u okolici Clevelanda sa svojom kćeri Jaylom i bodrit će svog sina dok igra u najvažnijoj utakmici svoje nogometne karijere”, zaključio je Mattes. “Svijet je pun sjajnih primjera poput Marquisea. Ljudi koji su otpisani kao bezvrijedni životi bez potencijala. Oni su živa svjedočanstva – neki među njima poznatiji javnosti od drugih – da Bog ima poseban plan za svako začeto dijete, bez obzira na okolnosti.”

Prevela/uredila: Diana Stjepandić/narod.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.