Mamić u bolnici, istraga u tijeku: Što se do sada zna o pokušaju ubojstva?

Foto: fah

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić oporavlja se u KB Sveti Duh nakon pokušaja ubojstva u kojem je, srećom, zadobio samo ozljedu natkoljenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje je stabilno, trenutno prima intravenoznu terapiju, te bi, ako bude sve u redu, mogao kući već u petak ili subotu.

Provodi se istraga o pokušaju ubojstva, a policija je našla nekoliko tragova – čahure, te stvari koje ukazuju da je pokušaj ubojstva planiran.

“Teren smo temeljito pregledali, a operativni rad je u tijeku. Provjeravamo sve informacije do kojih smo došli. Što se tiče samog očevida, i sami ste vidjeli mjesto događaja. Mislim da su počinitelji sve dobro isplanirali i pripremili. Vjerojatno su imali informaciju kada će se Mamić pojaviti na tom području pa su pripremili mjesto s kojeg su počinili kazneno djelo. Granjem su ga dodatno zaštitili kako ih se ne bi vidjelo s platoa na koji su sudionici mise zadušnice došli. Što se tiče dokaznog materijala, pronađena je čahura kalibra 7,65 mm, što upućuje na to da je najvjerojatnije korišten samokres kalibra 7,65 mm iz kojeg je ispaljeno nekoliko hitaca”, ističe Ivica Vrdoljak, glasnogovornik policije BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Počiniteljima je zasigurno pomoglo i to što su Vidovići dosta udaljeni od središta Tomislavgrada. Riječ je o 30-ak kilometara teško prohodnog, šumovitog i nenaseljenog terena, a blizu je i granica s Hrvatskom”, rekao je Vrdoljak, prenosi vecernji.hr.

Nije jasno kako su napadači pobjegli, a istraga će trajati bar još neko vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.