Mamić: Borit ću se za interese Dinama do zadnje kapi krvi

Foto: fah

Bivši Dinamov izvršni dopredsjednik i savjetnik Zdravko Mamić ponovno se obratio medijima u jeku borbi u Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želim da jasno definiramo da ja od 2015. kad sam prvi put uhapšen formalno nisam član nijednog tijela u Dinamu. Bio sam u ulozi savjetnika dok nije došla presuda, a poslije sam bio navijač kluba. Tu sam jer sam toliko silno zabrinut za ono što se dešava u Dinamu i bojim se da ono što su generacije navijača Dinama sanjale će se urušiti i završiti s nesagledivim posljedicama za klub. Formalno smo lideri prvenstva, 29. smo rangirani klub u Europi, odigrali smo odličnu polusezonu, i kako to sad Mamić je odjedanput zabrinut i predviđa ružnu budućnost Dinama. Ja sam 1971. kao nogometaš kročio na stadion u Maksimiru. Nemam drugog života osim Dinama. Dok budem imao zadnju kap prvi, borit ću se za interes Dinama. Dinamo je sada ugrožen kao rijetko kada. Prvi put, po meni, se počeo Dinamo rušiti iznutra. Dinamo nitko nije mogao srušiti, Dinamo je opstao, prkosio i išao naprijed”, rekao je Mamić.

Jučer je inače podignuto 49 kaznenih prijava protiv tzv. Mamićeve struje.

“Jučer je podnesena, objasnit ću, jedna kaznena prijava protiv 49 osoba među kojima su i bivše legende kluba, tri člana Nadzornog odbora Dinama i ja. Podignuli su je neimenovani članovi Dinama. Formirao ju je, pisao i podnio Krešimir Antolić, koji se skriva iza članova kluba. Članovi GNK Dinama? Koji su to članovi? Prema zakonu o trgovačkim društvima na vrhu je Nadzorni odbor i Skupština. Dakle, neimenovani članovi prijavljuju 49 članova najviših tijela GNK Dinama. To je nevjerojatno. Bezobrazno ignoriraju najviše tijelo, Skupštinu, i vele ne priznamo je i idu u obračun s klubom. Ali njima klub nije svetinja, stalno ga izlažu sramoti. Izvršni odbor i predsjednik kluba ne žele provoditi odluke Skupštine, skupljaju 45 potpisa za izbornu skupštinu. Antolić manipulira mog “oca”, predsjednika Barišića. Koristi poluge kluba i kanale kluba za obračun sa Skupštinom i Nadzornim odborom za svoje privatne interese. Tu kluba nema nigdje. Klub je paraliziran, sramoti se, naši neprijatelji likuju i polijevaju benzinom koji prijeti da će nas zapaliti i uništiti klub. Antolić je organizirao četu ljudi jer je policajac u glavi. Zavadio je Dinamov puk. To je epskih razmjera”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Komentirao je odlazak Mislava Oršića u Southampton.

“Niti mogu operativno voditi kluba, niti ga vodim. Prije 16 mjeseci dolazi ponuda za Oršića. Dinamo u tom momentu ima nezavidnu situaciju i svi parametri su za to da se proda za 10 milijuna. Ja u tom trenutku imam moć, nemojmo se lagati. Svi su za to da se proda Oršić. Ja ne dam. Oršić to zna. Zove me njegov agent. Rekao sam mu: Nemoj se ljutiti ne mogu predložiti da Oršić ide jer ako ode Dinamo neće biti prvi. Zove me Oršić, ja mu kažem: Nikad te se ne smije pustiti. Ostane u Dinamu i dovede nas u Ligu prvaka. Spriječio sam da Oršić ode tada. Sad su ga prodali, kad ga nisu smjeli prodati! Za 5,75 milijuna eura. Znate zašto? Jer nemaju pojma o životu. Ja to ne bih napravio ispod 10 milijuna i odmah bi našao zamjenu. Ono što javnost ne zna je ta da je Ante Čačić odlučio da mu Oršić ne treba. To je krimen. Dok još pregovori nisu ni počeli, on je otišao na pripreme bez najboljeg igrača Dinama. Koliko tu trebaš biti pametan da najboljeg igrača ostaviš u Zagrebu? Nema tu pregovora. Klub će morati pristati na ono koliko mu se ponudi. Čačić je rekao da Oršić nema smisla za kombinatornu igru. To je nestvarno”, dodao je.

Prozvao je Antu Čačića.

“Da sam ja u klubu, u Dinamu bi bio Josip Brekalo, Dinamovo dijete. Može sa slobodnim papirima iz Wolfsburga i u povoljnoj cijeni doći u Dinamo. Čačić nema želje, dali su mu prekjučer novi ugovor. Nit’ je vidio Brekala ni razgovarao. Živi u svojem svijetu i fokusiran je samo na produženje ugovora, a ne pokazuje nijednu inicijativu. I to čovjek koji ima 71 godinu i nema energije ni elana. Na dan kad je Čačić potpisao ugovor, da sam bio u Zagrebu, nabio bih ga kopitom. Četiri dana prije utakmice s Goricom organizira utakmicu u uvjetima u kojima nitko ne bi organizirao utakmicu i ozlijedi se Petković. I on sad ima milijun eura neto i 500.000 eura bonusa za igranje u Europi. Prema tome, oni su kriminalci”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.