Mandić i Ašanin hvale Španjolce, a Aguinagalde hvali nas

Foto: snimka zaslona

Hrvatska rukometna reprezentacija u srijedu igra odlučujuću utakmicu za prvo mjesto u skupini drugog kruga Europskog prvenstva. Protivnik je dosad neporažena Španjolska. David Mandić u razgovoru za HRT najavio je susret sa Španjolcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bit će jako teško protiv Španjolske za prvo mjesto, znamo se i mi i oni. Znamo kako igraju, vidjet ćemo. Igraju novu 5-1 obranu s Dušebajevom naprijed. Bit će jako teško, nećemo računati na Cindrića u ovoj utakmici jer je dobio udarac u mišić koji mu je natekao, ali bit će spreman za polufinale. Spremni smo, odmorili su se igrači koji će igrati sutra i idemo po prvo mjesto, rekao je David Mandić koji je igrač s ponajvećom minutažom od hrvatskih igrača na Euru.

– Za Hrvatsku se uvijek gine, kao mladi igrač nikad nisam rekao da ne mogu igrati zbog umora. Tu su i naši doktori koji rade dobar posao, imaju dobre sprave za umor, kazao je Mandić koji je zatim analizirao našeg sutrašnjeg protivnika.

– Imaju brzinu, jako dobra krila, brzi su u kontri i polukontri. Imaju i dobre igrače u vanjskoj liniji, igraju u dobrim klubovima, no krila su im najbolja u kontri i polukontri. Imaju golmana koji među najbolja dva na turniru, u svakoj utakmici imaju 15,16 obrana. Bit će jako teško, ali ako ćemo mi igrati dobro u obrani, neće biti problema. Najvažnije se vraćati brzo unazad, što nije bilo dobro protiv Njemačke u prvom poluvremenu, a naša obrana s Duvnjakom naprijed je jako dobra, zaključio je hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratar Matej Ašanin dobro je branio protiv Češke. Ali sada slijedi Španjolska.

– Imaju iskusna krila, igraju u Barceloni u Nantesu. To su brza krila, imaju tranziciju, “vuku u leđa”, bit će stvarno, stvarno neugodno. Igraju vrhunski rukomet, rukomet na svjetskom nivou, bit će teško u svakom slučaju.

Španjolski reprezentativac, pivot Julen Aguinagalde, komentirao je Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nevjerojatna momčad, znamo da je hrvatska dobra ili u 5-1 ili 6-0. Vrlo su dobri, igraju jako tvrdo u obrani, ali dobro i u napadu. Hrvatska je jedan od favorita ovog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.