(VIDEO) Moćna Hrvatska poigrala se s Kosovom u Skadru, briljirao Mandžukić s tri gola!

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija povela je u ranoj fazi utakmice protiv domaćina Kosova pogotkom Marija Mandžukića.  Zbog činjenice da stadioni na Kosovu zasad ne ispunjavaju kriterije Uefe utakmica se igra u susjednoj Albaniji, gradiću Skadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sjajnoj atmosferi pred oko 17 000 gledatelja Hrvatska je odmah na početku napravila pritisak i posve zasluženo povela pogotkom igrača koji je nakon dugo vremena zabio za Vatrene u službenoj utakmici. Gol je pao u 6. minuti utakmice kada je Brozović odigrao dobro za Kramarića, napadač Hoffenheima proigrao Mandžukića koji izašap sam na domaćeg vratara Ujkanija i rutinirano pogadio  za vodstvo.

Nažalost, nakon pogotka Kosovo se probudilo i krenulo s akcijama koje su mogle i drugačije završiti.  Tako je domaćin propustio i jednu stopostotnu prigodu. Igra se vrlo otvoreno.

Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona

Srećom, vrlo brzo je stigao odgovor Hrvatske te je raspoloženi Mario Mandžukić zabio svoj drugi pogodak na utakmici, bilo je to u 24. minuti dvoboja, i doveo Hrvatsku u uvjerljivo vodstvo os 2:0.  Asistirao je Ivan Perišić.  Nakon drugog hrvatskog gola ohladili su se malo i navijači Kosova očito svjesni koliko je Hrvatska, pa i u rezervnom sastavu, moćna. Kod 2:0 Mandžo je imao sjajnu priliku za treći pogodak, nedostajao je samo koji centimetar. Ono, što Mandžo nije uspio ranije uspio je kasnije, treći pogodak hrvatskog napadača, koji se napokon vratio u vrhunsku, staru formu, pao je u 34. minuti utakmice. Trećim pogotkom Mandžukića Vatreni su očito završili, barem kada govorimo o pobjedi, priču u Skadru. Pitanje je tek koliko će golova zabiti na kraju. Kosovo je imalo priliku nakon pogreške Brozovića, no Subašić je sjajno skinuo zicer Celiniju. Završilo je sjajno prvo poluvrijeme Vatrenih u Skadru, koji su na krilima nevjerojatnog Mandžukića poveli s 3:0!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu Mitrović je ušao umjesto Ćorluke, kojeg muči aduktor, a kapetansku vrpcu preuzima Mandžukić. Nešto kasnije Mandžukić je izašao van, a ulazi Kalinić, koji odmah ima lijepu priliku za gol, no nažalost ne pogađa. Matej Mitrović u 67. minuti, u svom drugom nastupu za Vatrene, zabija za 4:0.

Igra Kosova u potpunosti se raspala, iskoristio je to sjajni Ivan Perišić koji je potvrdio visoku pobjedu Hrvatske 5:0. Igrala se 82. minuta utakmice. Kalinić u drugoj minuti sudačke nadoknade pogađa za konačnih 6:0!

Početni sastavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosovo (4-2-3-1): Ujkani – Perdedaj, Pnishi, Pepa, Paqarada – Kryeziu, V. Berisha – Rashica, Zeneli, B. Berisha – Celina.

Hrvatska (4-2-3-1): Subašić – Vrsaljko, Vida, Ćorluka, Pivarić – Badelj, Kovačić – Brozović, Kramarić, Perišić – Mandžukić.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.