Marca analizira igru Reala i Luke Modrića: ‘Krasno ga je gledati, ali…’

Foto: Twitter Real

Kako smo već pisali kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić jedna je od rijetkih svjetlih točaka Kraljevskog kluba u ovoj turbulentnoj sezoni, u kojo je Real još uvijek ”na životu” kako u prvenstvu tako i u Ligi prvaka, bez obzira na kiks protiv Real Sociedada na svom terenu (1:1) u prošlom kolu.  Real je, podsjetimo, na svom terenu protiv Real Sociedada odigrao tek 1:1, šest dana prije velikog derbija, možda i derbija odluke, protiv Atletico Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca, inače bliska Realu, ponovno hvali hrvatskog kapetana, a protiv Sociedada ga je ocijenila tek jednom zvezdicom. No tome unatoč smatraju ga ključnim igračem madridskog kluba.

 “Modrić nije pokazao ništa osim nekoliko lijepih dodira i jednog udarca koji su mu suparnici blokirali. Posebno nevidljiv bio je u drugom poluvremenu, zbog čega ga je zamijenio Fede Valverde”, obrazložila je Marca.

Modrić je zamijenjen pri vodstvu gostiju u 76. minuti, gosti su vodili 1:0. Modrića je zamijenio Valverde, koji je asistirao za izjednačenje Reala u posljednjoj minuti utakmice. Naravno, Real je ovim kiksom zapravo propustio priliku ostvariti priključak s Atletico Madridom s kojim vodi borbu za naslov prvaka. Real, podsjetimo, ima pet bodova manje i utakmicu više od Atletica. Da su kojim slučajem pobijedili Sociedad, a što se zapravo očekivalo, a onda u derbiju i Atletico, Kraljevi bi bili poravnati na vrhu s gradskim rivalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo zašto je Zinedine Zidane iz igre izvadio Modrića, a s obzirom kako Vatreni kapetan igra sjajno ove sezone, i to u trenutku dok njegova momčad lovi rezultat.

“Izvadili smo Luku kako bi Fede mogao ući. Ništa se nije dogodilo Modriću”, odgovorio je Zinedine Zidane na novinarsko pitanje. Zidane je u medijima bliskim Realu označen glavnim krivcem za činjenicu da Real nije uspio pobijediti Real Sociedad. Naime, nakon solidnog prvog dijela, tijekom kojeg je Real koliko toliko dominirao, a ton igri davao Modrić, Zidane je promijenio taktiku i to zato jer, kako tvrdi, ”nije bio zadovoljan kako je njegova momčad igrala presing.”

Marca tvrdi kako je Modrić igrao dosta dobro na desnoj strani te da je odlično surađivao s Iscom, u drugom članku, kojim analizira igru Reala protiv Sociedada, Marca piše u naslovu:  “Real ima Modrića i Kroosa, ali nemoguće je išta napraviti bez golgetera” te dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 “U prvom poluvremenu hrvatski veznjak davao je ton i ritam igri Reala, nakon čega je slijedila neshvatljiva i autodestruktivna Zidaneova promjena taktike.”

I na kraju očekivani zaključak medija koji je zapravo dnevnik Reala…

“Poluvrijeme je to bilo u kojem smo gledali kako se napadači Reala nemoćno bore protiv vlastitih ograničenja, nemoći i neefikasnosti. Izuzimajući Benzemu, sedam ostalih ofenzivaca Reala postigli su zajedno tek 12 golova. Čudesno je da tako jalov Real s Marianom, Asensiom, Iscom, Rodrygom i Viniciusom uopće još uvijek konkurira za španjolski i europski naslov. Krasno je gledati Modrića, Kroosa i Casemira, ali ne bi škodilo da u ovoj momčadi vidimo i napadača koji je na njihovoj i razini Real Madrida.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.