Marca i AS o Budimiru: Dokazao je da je samo čovjek

Foto: fah

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir je u najboljoj sezoni karijere izveo i najgori promašaj karijere. Naime, on je u sudačkoj nadoknadi utakmice 31. kola Osasune protiv Valencije, pri vodstvu suparnika 1:0, izborio jedanaesterac i izveo ga nespretno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, neuspješna panenka završila je samo na pokušaju onemogućenom time što se Budimir spotaknuo o svoju nogu i umjesto da je uputio udarac, loptu je dodao suparničkom golmanu. Video je postao viralan, a proglašen je “najgorim penalom ikad”.

Budimir je ‘samo čovjek’

Marca piše o njemu: “Budimir je dokazao da je samo čovjek.”

Navode kako su to nakon utakmice ponavljali Budimirovi suigrači: “Napadač Osasune izveo je najčudniji promašaj penala posljednjih godina. Ni sam nije mogao vjerovati što je napravio. Scena njegovog promašaja obilazi svijet jer tako pouzdan i efikasan napadač je nezamislivo izveo penal. Golgeter koji se ove sezone nazabijao toliko da se bori za naslov najboljeg strijelca La Lige uradio je bizarnu grešku. Tražio je da izvede penal koji je izborio te onda blokirao samog sebe. Izveo je penal tako loše da je usput zamalo pao na pod, a loptu nije opalio, nego jedva uputio prema golu, pa ju je Valencijin vratar samo pokupio. Neobjašnjivo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AS piše “Budimir je samo čovjek”, a u tekstu se navodi: “Budimir je golgeterska mašina. Ali i ovaj savršeni robot dokazao je da je zapravo čovjek. Nakon što je pametno izborio penal napravio je nevjerojatnu grešku prilikom izvođenja penala. Čudno se ponio tom zgodom. Krenuo je prema lopti, pogledao golmana Mamardašvilija i onda se u zadnji tren predomislio. Pokušao je izvesti varku panenkom, ali je ispalo tako da je praktički prešao preko lopte i umjesto da je šutira, samo ju je lagano gurnuo. Ovo je Budimiru prvi promašeni penal u Španjolskoj, nakon što je pogodio svih prvih sedam.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.