Marca kritizirala Zidanea zbog Modrića, međutim, nisu impresionirani igrom Matea Kovačića

Foto: Snimka zaslona

Real je u slučaju pobjede protiv Villarreala mogao srušiti rekord i još jednom ispisati nogometnu povijest, mogli su pobjeći Barceloni, koja je remizirala protiv Atletico Madrida, za još dva boda, međutim, ništa od toga. Trener kraljevskog kluba se kockao, izostavio je Luku Modrića iz momčadi i izborio tek remi. Drugim riječima, Zinedine Zidane prokockao je veliku priliku kraljeva. Razlog izostanka Luke Modrića je zapravo banalan, trener je želio odmoriti hrvatskog reprezentativca iako je on potpuno spreman za igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sasvim sigurno 1:1 ne može zadovoljiti navijače Reala, iako Villarreal nije bezazlen protivnik, u prva četiri kola španjolske lige “Žuta podmornica” nije izgubila utakmicu, Zinedine Zidane mislio da će biti lakše, prevario se. Španjolska Marca, inače bliska Realu, zamjerila je treneru kraljevskog kluba činjenicu da je ostavio Modrića na odmoru iako je sezona, u kojoj će svaki bod biti neprocjenjivo važan, tek počela. Ako Modrić sad ne može kako će tek moći sredinom studenog?

“Razumljivo je da je Zidane želio odmoriti Modrića, međutim, neshvatljivo je da mu Hrvat uopće nije konkurirao za utakmicu, da ga je udaljio s klupe. Modrić je mogao dobiti 20-30 minuta da pokuša preokrenuti utakmicu. Navijači Reala vjeruju kako je ovo zadnji put da je Zidane izostavio Modrića iz momčadi”, piše španjolska Marca, koja kritizira igru drugog hrvatskog reprezentativca desetak godine mlađeg Matea Kovačića, koji je dobio priliku.  Nažalost, nije se proslavio, iako nije bio ni najgori na terenu. “Mateu Kovačiću nedostaje kreativnost koju ima njegov stariji sunarodnjak. Mateo kao da pati od sramežljivosti kada je u prilici proigrati suigrače”, poručuje Marca.

No, treba ipak spomenuti da je Marca bila poprilično rezervirana, da se blago izrazimo, kad je Luka prije nekoliko godina iz Tottenhama dolazio u Real, pritom su pisali da Modrić i nije igrač kakav je kraljevskom klubu neophodan, iako je naš reprezentativac vrlo dobro igrao u engleskom klubu i bio jedan od boljih veznih igrača Premiershipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno je sigurno, barem tako tvrdi Marca, Mateo Kovačić još uvijek ne može biti adekvatna zamjena za Luku Modrića. Postavljaju također pitanje “hoće li to ikada i biti?”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.