Marca: Modrića bi trebalo klonirati, izdignuo se na način na koji to čine najveći

Leipzig, 24.06.2024. - Utakmica 3. kola skupine B na EURU nogometaša Hrvatska - Italija. Na fotografiji Luka Modrić. foto HINA/ Daniel KASAP/ lsd

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je s Italijom 1:1 u zadnjem kolu skupine B Europskog prvenstva. Time je završila na trećem mjestu u grupi s dva osvojena boda i samo u teoriji ima nadu za prolazak u osminu finala. Španjolska Marca je najveći fokus nakon utakmice stavila na kapetana Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Od najluđe minute u karijeri do suza u 98. minuti. Nogomet je bio okrutan prema Luki Modriću koji je prošao sva raspoloženja na utakmici da bi na kraju potonuo zbog pogotka Azzurra u 98. minuti, toliko da su Hrvati ostali u iščekivanju velikog čuda. Očekivano je da Hrvatska na kraju ispadne, iako je prolaz teoretski još uvijek moguć.

Modrić je protiv Italije u samo jednoj minuti otišao iz pakla u raj. U 54. minuti pri rezultatu 0:0 sudac Makkelie dosudio je jedanaesterac za Hrvatsku. Modrić, a tko drugi, preuzeo je odgovornost. U posljednjih nekoliko pucanja nije imao sreće s jedanaest metara, ali trenutak je tražio da on povuče Hrvatsku. Nitko u Hrvatskoj nema više osobnosti od Luke, desetke, kapetana.

> Scena koja pokazuje kapetanovu veličinu: Talijanski kapetan grli Modrića sa suzama u očima

Luka je uhvatio loptu, duboko udahnuo i pokušao prevariti Donnarummu. Modrić je pucao u desnu stranu, u svoju sigurnosnu zonu, no talijanski vratar je pročitao njegovu namjeru. Talijanska publika je poludjela, no veselje je kratko trajalo. Jer Hrvatska je nastavila s napadima, a samo minutu kasnije Modrić se ponovno pojavio u kaznenom prostoru, skupio odbijenu loptu Donnarummi i lijevom nogom poslao loptu u gornji kut. Sjajan gol i veselje Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Staklene oči na Madriđanu’

Modrić je, naravno, bio ganut kad je vidio kako su svi suigrači skočili na njega. Staklene oči na Madriđanu, koji je ovoj utakmici pristupio kao finalu, sa snom da sa svojom momčadi ipak osvoji naslov. Zato bijes i emocija u proslavi pogotka, samo 60 sekundi nakon promašaja jedanaesterca. Hrvatska se nikad ne predaje, Modrić se nikad ne predaje. Trebao bi postojati neki način da se klonira Modrić. Svatko drugi bi potonuo nakon promašenog jedanaesterca, ali on se izdignuo na način koji to čine samo najveći.

Modrić ovim pogotkom protiv Italije ujedno postaje i najstariji igrač koji je zabio na nekom europskom prvenstvu, sa 38 godina i 289 dana. Sve su to bile dobre vijesti za Hrvata, koji je osvojio nagradu za igrača utakmice, sve dok s klupe, u posljednjoj utakmici utakmice, nije vidio kako ga je Italija ostavila na rubu provalije. Hrvatskoj treba da Engleska da pobijedi Sloveniju (barem tri gola razlike), a Gruzija i Češka izgube.

Italija nas je kroz povijest naučila da zna pobijediti na bilo koji način. Čini se da im je još draže pobijediti igrajući slabo ili nezasluženo. Uvijek nađu svoje heroje, sada je to bio Mattia Zaccagni.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.