Marca zadovoljna: Real se pojačao tako što se riješio svih igrača na koje Zidane ne računa…

epa08523894 Real Madrid's defender Sergio Ramos (2-L) in action during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Getafe CF at Alfredo Di Stefano stadium in Madrid, Spain, 02 July 2020. EPA/JUANJO MARTIN

Real Madrid do kraja ljetnog prijelaznog roka, a ljeto neumitno ide svome kraju, ne kani kupiti niti jednog igrača. Tako nešto prije nekoliko godina bilo bi malo vjerojatno, Real je imao običaj do posljednje sekunde prijelaznog roka juriti za pojačanjima, međutim sve se promijenila. Zapravo, najveće pojačanje Reala je činjenica da su se riješili Garetha Balea, koji je nespreman otišao u Tottenham te neće moći igrati barem četiri tjedna. Očito je trener Zinedine Zidane imao odličnu procjenu kad je najavio kako ne računa na velškog nogometaša. Real će tako ovogodišnji ljetni prijelazni rok zaključiti sa 100 milijuna eura plusa, što se inače rijetko kada događa kad je Kraljevski klub u pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki su transferi, kako piše Marca, odgođeni za iduće ljeto, glavni je cilj ispunjen. A koji je glavni cilj Reala bio uoči prijelaznog roka, nakon osvajanja naslova prvaka Španjolske i poslije ispadanja iz Lige prvaka od Manchester Cityja? Zapravo, sasvim jednostavno, riješiti se igrača koji puno koštaju, a na koje Zinedine Zidane više ne računa. Drugim riječima, radi se o ”čišćenju” svlačionice od nepotrebnog viška igrača. Kako smo već spomenuli najvažniji cilj bio je riješiti se Balea, taj je cilj djelomično ispunjen, naime, Bale je otišao u Tottenham, ali na jednogodišnju posudbu. Velšanin ni u snu nije htio raskinuti ugovor s Kraljevskim klubom, s obzirom kako mu taj ugovor jamči 35 milijuna eura po sezoni, no s druge strane, kako ga ove sezone neće biti u Realu tako će i negativne energije biti manje. Bale je unosio nemir u momčad, i sam klub, svojim ispadima.

Madridski klub imao je želju riješiti se i Jamesa Rodrigueza, i uspjeli su. Naime, prodali su ga Evertonu, kako piše Transfermarkt Kolumbijac je otišao kao slobodan igrač. U svakom slučaju Real se oslobodio ogromnog ugovora prema kojem je Kolumbijac zarađivao u Realu oko deset milijuna eura po sezoni.

Drugim riječima. Real se pojačao tako što su se riješili igrača koji Zidaneu više ne trebaju. Naime, uoči nove sezone trener Zidane je Perezu kazao da mu ne trebaju Achraf Hakimi, Oscar Rodriguez, Javi Sanchez, Jorge de Frutos, Dani Gomez i Alberto Soro, i oni više nisu na Santiago Bernabeu. Kao nikad dosad Real je prodavao u prijelaznom roku, a baš nikoga nisu kupili, osim što se s posudbe vratio Martin Odegaard, a iz Bayerna se vratio Alvaro Odriozola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Perez nije želio riskirati. Realu novi igrači nisu potrebni, a veliki šoping sprema se sljedećeg ljeta. Transfer Kyliana Mbappéa već je načelno dogovoren, a radi se i na transferu Eduarda Camavinge, francuskog čuda od djeteta iz Rennesa. Na ljeto 2021. Real će iskoristiti klauzulu u Halandovu ugovoru i norveškog napadača također dovesti na novi Santiago Bernabeu”, piše Realu bliska Marca, nakon jednog blago rečeno čudnog prijelaznog roka za Kraljevski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.