Marin Čilić s lakoćom do 3. kola

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u treće kolo drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa nakon što je u dvoboju 2. kola pobijedio Talijana Andreu Arnaboldija 7:6 (3), 6:1, 6:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je protiv 187. tenisača svijeta imao problema tek u prvom setu, dok je drugi i treći set rutinski odradio izgubivši samo dva gema i za ukupno 100 minuta izborio je nastavak natjecanja.

U prvom setu gledali smo ravnopravnu igru u kojoj Čilić nije imao niti jednu break loptu, dok je 27-godišnji Talijan tri puta mogao oduzeti suparnički servis, no Čilić se svaki put izvukao. Prvi set se raspleo tek u trinaestoj igri u kojoj je Čilić bio mirniji i koncentriraniji. Prvi hrvatski reket je u nastavku meča ‘podesio’ ruku i ekspresno dobio oba seta sa po 6:1.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga Čilićeva pobjeda. Prvu je ostvario 2006. na Challengeru u Genovi. Čilić je četvrtu godinu uzastopce stigao do trećeg kola, a njegov idući suparnik bit će Leonard Mayer, kojeg je već jednom dobio u Roland Garrosu prije četiri godine i to u pet setova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.