Marinić: Nadam se da ću izvući samo pouke iz nastupa na OI

Foto: snimka zaslona

Matija Marinić, hrvatski kanuist na divljim vodama, i njegov trener Stjepan Perestegi gostovali su u HRT-ovoj emisiji Nippon kako bi se osvrnuli na nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se uspio plasirati u finale slaloma na divljim vodama, on je u polufinalu ostvario 11. vrijeme, a u borbu za medalje išlo ih je deset.

– Još se sliježu dojmovi nastupa, a što se tiče Olimpijski igara – meni su bile prve. Čuješ uvijek priče kako su na Igrama gledatelji i atmosfera, a nažalost, to nisam doživio na Olimpijskim igrama. No, planiram još veslati do Pariza i tamo doživjeti pravi olimpijski duh, od Sela do borilišta, rekao je Marinić.

Njegov trener nastupio je na Olimpijskim igrama 1992. u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Tada je natjecanje bilo u jednom malom gradiću pokraj Barcelone, imao sam samo 18 godina i definitivno je za mene bio poseban doživljaj. Ovo su meni pete Olimpijske igre na kojima sam glavni trener hrvatske divljo-vodaške reprezentacije i mogu reći da sam na svašta pripremao Matiju, ali jednostavno, to što se nama dogodilo u Japanu i nemogućnost treninga, to nismo mogli predvidjeti. To je možda i jedan od malih okidača, razloga zbog kojih Matija ušao u finale, objasnio je Perestegi.

– Meni je uvijek želja bila nastupati za Hrvatsku na Olimpijskim igrama, sada sam to postigao i nadam se da ću izvući samo pouke iz nastupa, rekao je Marinić koji je nekoliko dana morao prije nastupa provesti u samoizolaciji zbog pozitivnog slučaja na njegovom avionskom letu za Tokio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.