Kanuist Marinić spreman za borbu za olimpijsko odličje

Foto: HRT

Matija Marinić, najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama, spreman je za Olimpijske igre u Parizu. U francusku prijestolnicu putuje sutra, a želja mu je u Hrvatsku se vratiti okrunjen olimpijskim odličjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mariniću će to biti drugi nastup na Olimpijskim igrama. Dragocjeno mu je iskustvo koje je stekao na Igrama u Tokiju prije tri godine.

– Olimpijskim odličjem iz Pariza volio bih okruniti svoju sportsku karijeru. Osjećam da sam spreman za to. Iza mene su naporne pripreme i u jako sam dobroj formi. Od listopada sam pet puta po tjedan dana u Parizu trenirao na stazi na kojoj će se održavati utrke, pa vjerujem da ću se znati izboriti s njezinim izazovima. Dobro poznajem ostale natjecatelje, no kad sjednem u kanu, sam sam sebi najveći protivnik. U Parizu želim nadmašiti sve svoje dosadašnje rezultate, kazao je Marinić, piše HRT.

Njegov trener Stjepan Perestegi ne skriva svoja velika očekivanja od Marinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Na posljednjim utrkama pokazao je da odlično izgleda na vodi! Brz je i ako izbjegne tehničke pogreške, mogao bi ostvariti izvrstan rezultat. Napadački pristup i eksplozivnost koju posjeduje na stazi, mogli bi ga dovesti do medalje! Staza na kojoj će nastupiti, nije idealna. Ima manji protok vode što bolje odgovara nižim i lakšim kanuistima. Unatoč tome znam da će Marinić biti čvrsto fokusiran na sebe i da će na stazi dati svoj maksimum, kazao je Perestegi.

Dodao je da je većina Marinićevih protivnika na Olimpijskim igrama u Parizu nastupila i u Tokiju.

Među njima je i aktualni olimpijski pobjednik Slovenac Benjamin Savšek s kojim se Marinić često susreće na utrkama, ali i treninzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpijske igre u Parizu održat će se od 26. srpnja do 11. kolovoza 2024. godine.

Prva utrka Marinića očekuje u subotu 27. srpnja, a dva dana kasnije voze se polufinalna i finalna utrka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.