Mario Mandžukić protiv Ivana Rakitića u četvrtfinalu Lige prvaka: Je li Barcelona i danas favorit protiv Juventusa?

Foto: fah

Juventus večeras od 20:45 sati otvara četvrtfinale Lige prvaka protiv Barcelone u Torinu. Dvoboj je to nogometnih divova, ali i dvoboj dvojice Hrvata, s jedne strane Mario Mandžukić, s druge Ivan Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, pitanje je hoće li i tko od njih dvojice uopće zaigrati u utakmici koja je za oba kluba utakmica sezone. Za Juventus jer je praktički osigurao novu talijansku titulu, za Barcelonu jer se Barca gotovo sigurno nakon poraza od Malage oprostila s obranom naslova u Španjolskoj.  Nažalost, treći hrvatski reprezentativac koji bi ako ništa drugo sjedio na klupi večeras, govorimo o Marku Pjaci, duže će vrijeme biti izvan stroja zbog teške ozljede na prijateljskoj utakmici hrvatske nogometne reprezentacije u Estoniji. Sretna je okolnost po hrvatski nogomet, ljubitelje nogometa u našoj zemlji, kada u samoj završnici najjače klupske nogometne lige na svijetu ima nekoliko igrača koji igraju ključne uloge u svojim klubovima.

Dvojica hrvatskih reprezentativaca, Mandžukić i Rakitić, međusobno su se sučelila četiri puta, nažalost po Mandžukića Rakitić je puno uspješniji. Mandžo ga do sada niti jednom nije dobio. Je li napokon vrijeme za prvu pobjedu hrvatskog napadača u međusobnim susretima? Kažu Barca je poslije Malage ranjiva.

Inače, prvu utakmicu u kojoj se sučelio vatreni tandem pratili smo prije sedam godina, kada su se u Bundesligi sreli Wolfsburg i Schalke (2:2), no, tada su Mandžukić i Rakitić na travnjaku zajedno proveli tek dvije minute s obzirom kako je Mandžukić ušao u igru u 84. minuti utakmice, dok je Rakitić dvije minute kasnije zamijenjen. Kako smo već spomenuli Mandžukić i Rakitić međusobno su igrali još u tri navrata, Mandžo je branio boje aktualnog europskog doprvaka Atletica, dok je Rakitić kao i danas nosio dres Barcelone, u tri međusobne utakmice spomenuta dva kluba slavila je Barca, no, Mandžo je jednom ipak uspio zatresti mrežu katalonskog diva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednu će utakmicu protiv Juventusa hrvatski veznjak, Ivan Rakitić, jako dugo pamtiti, bilo je to finale Lige prvaka kada je u dresu Barce Raketa pogodio za vodstvo svog kluba. Barcelona je odnijela naslov Lige prvaka, a Rakitić je postigao prvi pogodak za svoj klub na utakmici finala.

Barcelona je ukupno gledajući, barem u posljednjim godinama, uvjerljivo uspješnija od Juventusa kada su u pitanju utakmice Lige prvaka, mnogi je ne bez razloga i danas smatraju favoritom protiv Stare dame iako se Juve sustavno pojačavao i uspio sastaviti jednu uistinu respektabilnu momčad. Zanimljivo da igru oba kluba nose Argentinci, kao ključni igrači, u Juventusu je to Gonzalo Higuain, dok je u Barceloni apsolutno zvijezda broj jedan Lionel Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.