Marko Arapović napušta Cibonu

Marko Arapović, kapetan košarkaške reprezentacije Hrvatske do 18 godina, procijenio je da u Ciboni nema adekvatne uvjete za daljnji razvoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misija za spas Cibone, koju vodi Aleksandar Petrović, doživjela je prvi težak udarac. U Petrovićevim projekcijama 18-godišnji krilni centar Marko Arapović bio je označen kao jedan od glavnih igrača oko kojih će se graditi Cibonina momčad za budućnost. Međutim, kapetan U-18 reprezentacije Hrvatske koja je prošlog tjedna u Turskoj osvojila brončano odličje na Europskom prvenstvu, odlučio je napustiti klub iz Savske.

“Marko je procijenio da u Ciboni nema adekvatne uvjete za daljnji igrački razvoj”, izjavio je za Hinu Markov otac Franjo Arapović, proslavljeni hrvatski reprezentativac i igrač Cibone, te dodao da još uvijek nije poznato gdje će njegov sin nastaviti karijeru.

Ovakva odluka nije iznenadila Aleksanda Petrovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Žao mi je što to nisam čuo od Marka, već od njegova oca, ali bio sam spreman na takav odgovor, s obzirom na to da sam već prije čuo glasine da su Arapovići sve dogovorili s Cedevitom. Naravno, mi ćemo pravno braniti svoje interese i tražiti odštetu koja Ciboni pripada. No, šteta je jer smo oko Marka bili spremni složiti lijepu priču. Ponudili smo mu novi četverogodišnji ugovor sa zajamčenih 25 do 27 minuta na parketu, što dosada nikome nije nuđeno”, rekao je za Hinu Aleksandar Petrović koji se zajedno s trenerom Slavenom Rimcem sada mora okrenuti novim igračkim rješenjima.

“Imamo drugu opciju, ali ne mogu izaći u javnost s imenom dok ne potpišemo ugovor.”

U danima koji dolaze Cibona mora riješiti i pitanje postojećeg ugovora s Amerikancem Jerelom Blassingameom, jednim od najzaslužnijih igrača za prošlogodišnje Cibonine uspjehe i osvajanje naslova pobjednika regionalne ABA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Njemu ćemo ponuditi isplatu dvije zaostale plaće i premija za prošlu sezonu te tražiti sporazumni raskid ugovora, jer ga financijski ne možemo ispratiti”, rekao je Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.