Marko Bašić najbolji igrač švicarske Challenge lige

Hrvatski nogometaš Marko Bašić (27) proglašen je najboljim igračem švicarske ‘Challenge lige” za prošlu sezonu na svečanosti Swiss Golden Player Award 2015. koja je održana u Zugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bašić, koji je od ove sezone član najtrofejnijeg švicarskog kluba Grasshoppersa, nagradu je dobio za prošlosezonske odlične igre u dresu Lugana s kojim je osvojio prvo mjesto u ‘Challenge ligi’ i plasman u najviši rang švicarskog nogometa. Hrvatski veznjak je zabio 11 golova i to šest u zadnjih osam kola i bio najbolji strijelac kluba. Zanimljivo, godinu dana ranije Bašić je proglašen najboljim veznjakom i uvršten je u najbolju momčadi Challenge lige.

Odlične igre u dresu Lugana donijele su mu ovoga ljeta transfer u redove Grasshoppersa potpisavši ugovor na tri godine. “Skakavci” su najtrofejniji klub u Švicarskoj sa čak 27 naslova. Devet više od Basela, no naslov čekaju od 2003. godine. Bašić je ove sezone odigrao sve utakmice za Grasshoppers u prvenstvu i kupu, te pritom zabio tri gola, uz dvije asistencije. Grasshopper je trenutačno na drugom mjestu sa sedam bodova zaostatka za Baselom.

Bašić je prve nogometne korake napravio u zagrebačkom Dinamu. Nakon Dinama ovaj rođeni Zagrepčanin je neko vrijeme proveo u NK Maksimiru iz kojeg je prešao u Kamen Ingrad. U Lugano je stigao u ljeto 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izboru su sudjelovali treneri, novinari, nogometni stručnjaci, ali i sami igrači. Za najboljeg igrača Prve švicarske lige izabran je napadač prvaka Basela Breel Embolo, dok je za najboljeg trenera proglašen trener Basela Urs Fischer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.