Martin Marić postavio novi državni rekord u bacanju diska

Najbolji hrvatski atletičar Martin Marić bacio je na atletskom mitingu u kalifornijskom Chula Visti disk na daljinu novog hrvatskog rekorda od 67,92 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim hicem je 30-godišnji član splitskog ASK-a za metar i 39 centimetara poboljšao svoj osobni rekord (66,53), a za 72 centimetra i hrvatski rekord Ronalda Varge (67,20) te postavio treći rezultat ove sezone u svijetu.

– To je sjajan rezultat na početku sezone u kojoj samo Poljak Piotr Malachowski i Nijemac Robert Harting imaju veće daljine od Marića, rekao je za Hinu predsjednik ASK-a Ivan Vestić.

– Marić će još koji mjesec ostati u SAD, točnije na sveučilištu u Virginiji, gdje je zaposlen kao trener za bacačke discipline, a jedan od njegovih učenika je i europski doprvak u bacanju diska, također član našeg kluba Filip Mihaljević koji je pod Marićevim vodstvom prošli tjedan bacio osobni rekord. Očekujem da će ovo ljeto oba doći u Split u kojem će Marić obaviti i završne pripreme za Europsko prvenstvo koje se od 12. do 17. kolovoza održava u Zurichu. Zadrži li ovu formu Marić bi mogao izboriti plasman u finale, kazao je Vestić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.