(FOTO) Izbornik Mladen Katalinić: ‘Hrvatska atletska reprezentacija nikad nije bila u inspiriranijem izdanju, u Varaždinu se dogodila atletika’

Foto: fah

Hrvatska atletska reprezentacija nikad nije bila u inspiriranijem izdanju, izjavio je izbornik Mladen Katalinić po završetku Ekipnog europskog prvenstva druge lige koje je u subotu i nedjelju održano na stadionu Sloboda u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Hrvatska je u konkurenciji 12 reprezentacija zauzela peto mjesto i zadržala status u 2. ligi iz koje je ispalo pet reprezentacija.

Očekivano je pobjedom u bacanju koplja sa 57,97 metara 12 bodova Hrvatskoj donijela olimpijska pobjednica, Ludbrežanka Sara Kolak koja je nakon dugo vremena nastupila pred domaćom publikom u Varaždinu.

“Ova dva dana u Varaždinu za hrvatsku reprezentaciju i mene bila su prekrasna. Nije lako bacati pred domaćom publikom, ali daju dodatni poticaj. To danas nisam iskoristila po pitanju rezultata, ali bitan je maksimalan broj bodova. Čestitam cijeloj reprezentaciji na borbi, puno smo radili i svaka čast na fenomenalnim rezultatima”, rekla je Kolak nakon natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerljivom pobjedom maksimalnih 12 bodova Hrvatskoj je donio i Dino Bošnjak istrčavši svoj najbolji rezultat ove sezone na 3000 metara, 8:01.29.

“Od početka natjecanja je bila uživancija biti ovdje u reprezentaciji. Svi smo uživali, publika je bila nevjerojatna, pogotovo danas. Što se tiče moje utrke, prvi put sam doživio da sto metara ciljne ravnine svakog kruga nisam čuo sebe kako dišem koliko je publika bila bučna”, kazao je Bošnjak.

Odličnu je utrku odradio i 19-godišnji Sven Cepuš koji je bio treći na 800 metara s rezultatom 1:49.60.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo je genijalno biti dio ove reprezentacije. Mislim da do sada nisam bio dio ekipe s toliko pozitivnih emocija, koliko smo svi motivirali jedni druge za dobar nastup. Nakon ova dva dana ovo mi je najdraži stadion na kojem sam se natjecao”, rekao je Cepuš na konferenciji za novinare po završetku ekipnog europskog prvenstva.

Hrvatski izbornik Mladen Katalinić rekao je da su u ova dva dana u Varaždinu “dogodila atletika u svemu onom najljepšem”.

“Atmosfera je bila, a dugo sam u atletici, mogu kazati neviđena. Toliko pozitivnih emocija, publika u zanosu, hrvatska atletska reprezentacija u nikad inspiriranijem izdanju”, kazao je izbornik te podsjetio da je najavljivao borbu za ostanak, a Hrvatska se približila samom vrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nismo mogli predvidjeti da će naši atletičari s toliko entuzijazma, emocija i htijenja nastupati. I za mene je to bilo izrazito pozitivno iznenađenje. Da smo bili potpuno kompletni i bez ozljeda koje su nas pratile u pripremama, vjerujem da bismo bili među prva tri, a to bi u starom sustavu natjecanja značilo prolazak u viši rang”, dodao je Katalinić.

Na kraju je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić zaključio da Hrvatska ima odlične pojedince, ali da je danas dobila reprezentaciju.

“Znali smo mi da će Sandra Perković, Sara Kolak, Filip Mihaljević i Ana Šimić donijeti te bodove. Oni se često natječu na velikim natjecanjima u tim atmosferama, ali je bit da imate dobru reprezentaciju. Kad su stvorili ‘vibru’ i ostali vidjeli da su i oni subjekt, rezultat nije mogao izostati”, rekao je predsjednik HAS-a i dodao da uz ovakvu publiku, objekt i motiviranu reprezentaciju ovakve događaje treba priređivati češće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.