Mateša: Glavni nam je problem financiranje klubova

Zagreb, 21.12.2021 - Na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela The Westin Hrvatski olimpijski odbor (HOO) tradicionalno je proglasio i nagradio najuspješnije sportašice, sportaše i trenere u 2021. godini te dodijelio i ostala vrijedna priznanja, kao i Nagradu Matija Ljubek za životno djelo. Na slici predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

U velikom božićnom razgovoru za emisiju Sport i glazba, godinu na izmaku i stanje u hrvatskom sportu komentirao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, Zlatko Mateša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Naši predstavnici na Olimpijskim igrama u Tokiju nadmašili su sva očekivanja. Kad bismo sve gledali kroz statistiku, moglo bi se reći da je svaki šesti hrvatski sportaš osvojio odličje, a to je stvarno vrijedan rezultat, rekao je Zlatko Mateša, koji je govorio i o uobičajenoj problematici hrvatskoga sporta.

– Ako pričamo o financiranju, na vrhu piramide sve je u redu, ali glavni problem je na razini klubova. Tu ćemo u budućnosti imati velikih problema i ako država igdje treba intervenirati, onda su to klubovi.

Ususret novoj godini i Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, Mateša je optimističan, neovisno o strogim epidemiološkim mjerama, ali i diplomatskim nesuglasicama pojedinih zemalja s Kinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Veliki sportski događaji uvijek su odskočna daska za plasiranje određenih političkih ciljeva, a to nije svrha olimpizma. Baš naprotiv, olimpijski pokret je promicatelj mira. U tehničkom smislu, Kinezi su pripremili sve što treba i Igre će proći u redu, ali će režim ponašanja biti striktniji i isključiviji nego u Tokiju. Sve će se odvijati u potpuno izoliranom okruženju i predstavljat će veliki izazov za sportaše i sve sudionike, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.