Mateša: Podržavamo Sandru Perković u njezinu istupu na svečanosti HOO-a

Foto: fah

U potpunosti podržavamo najbolju hrvatsku sportašicu Sandru Perković u svemu što je izrekla na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta, izjavio je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša u osvrtu na događaj održan u srijedu u zagrebačkom hotelu Westin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Sandra je nakon primitka HOO-ova priznanja za najuspješniju sportašicu 2018. godine, zatražila da hrvatska država i gradovi iz kojih dolaze vrhunski sportaši financijski stanu iza njih, najavivši kako će naši sportaši i sportašice, uz dobre preduvjete, napraviti “nešto neopisivo” i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Na tragu te potpore, uoči zajedanja 51. skupštine HOO-a u Zagrebu, na kojoj je jednoglasno prihvaćen Prijedlog javnih potreba sporta državne razine i Financijski plan HOO-a za 2019. godinu u iznosu od oko 170 milijuna kuna, svim je članovima podijeljen i dodatni pisani materijal. Riječ je o Eurostatovu istraživanju o udjelu hrvatskog sporta u proračunu RH, te podacima o utjecaju sporta na porast potrošnje i punjenje državnog proračuna tijekom nogometnog SP-a 2018., što je predsjedavajući skupštine i čelnik HOO-a Zlatko Mateša, popratio riječima:

“Ovaj materijal sadrži ono što stalno tvrdimo, a to je da hrvatski sport više daje nego što dobije od države. Nisu vjerovali našim tvrdnjama, ali sada, kada je to objavio Eurostat, svi mogu uvidjeti o čemu smo pričali. Na temelju ovoga trebamo zatražiti da se u Nacionalnu strategiju sporta ugradi i izdvajanje za sport, realno za stanje u našem društvu i državi. Prema predočenim pokazateljima, radilo bi se o iznosu od oko 900 milijuna kuna, što je razina kojoj bismo trebali težiti da je dosegnemo u budućnosti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.