(VIDEO) Matjaž Kek i o Vatrenima: ‘Nisam u izlogu, kao da se nudim na svakom koraku, ide mi to na živce’

Foto: fah

Trener Rijeke Matjaž Kek najavio je prvenstvenu utakmicu protiv Istre u Puli (subota, 15 sati), radi se o lokalnom derbiju koji je uvijek nabijen velikim emocijama. Naravno, Kek najavljuje pobjedu, a i nema puno izbora s obzirom kako zaostaje za Dinamo četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čeka nas teška utakmica unatoč poziciji Istre na ljestvici. Prije svega, od igrača tražim da pokažu kolektivnu igru, s dozom agresije”, rekao je trener Rijeke Matjaž Kek.  Rijeka je tijekom reprezentativne stanke odigrala tek utakmicu protiv slovenskog Ankarana u Umagu i Orijenta na Krimeji, pobijedivši u obje utakmice 2-0, što trenera hrvatskog prvaka očito nije zadovoljilo.

“Kad se prisjetim onoga što smo radili posljednjih 10-12 dana, odmah me glava zaboli! Ono na Krimeji daleko je od dobrog i to je nekima zadnje upozorenje koje neću tolerirati. Ni odnos, ni kvalitetu igre,”, kazao je Kek, koji tvrdi kako je pristup bio u redu, ali ne vidi učinak onoga što treniraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O samoj utakmici protiv Istre ali u o Europskoj ligi idući tjedan…

”Zapitam se treniramo li krivo?! Drago mi je što se Rijeka vratila na Krimeju. Nije stanje na tablici realna slika. Imaju oni svojih problema, ali izgledaju puno konkretnije i kvalietnije.  Rijeka je svima motiv, normalno da će ići na glavu. Ali ne vidim razloga zašto mi ne bismo išli, pa svima je motiv! Postavit ću pred igrače neke zadatke koje moramo ispuniti kako bismo došli do bodova, a sam derbi donosi dovoljno emocija i naboja. Bude li ga nekom falio, imat će gadnih problema.”

”Samo neka im bude Beč u mislima… Treba najprije doći do Beča, ima nekoliko stotina kilometara do tamo pa netko može izaći prije…”, smatra trener Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Keka se nedavno povezivalo i s kormilom hrvatske reprezentacije, za navedenu temu zainteresirani su bili i slovenski novinari.

”Kako ste mi falili, znao sam da ćete opaliti po tom pitanju. Vjerojatno vi mene dobro znate da me uopće ne zanima u najavi utakmice Istra-Rijeka to pitanje. Morat ćete odgovor potražiti na drugom mjestu, u drugo vrijeme…”

S druge strane predsjednik hrvatskog prvaka Damir Mišković tvrdi kako je HNS-u ponudio da Kek vodi Vatrene u Kijevu protiv Ukrajine, no, i po tom pitanju Kek je rezolutan:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Samo vi nastavite dalje pitati… O Istri možemo pričati tri dana, ali ne bih se postavljao u izlog. Ide mi to na živce, prebacuju me vamo i tamo, kao da se nudim na svakom koraku. Ali to je moj problem koji sam moram riješiti…”, poručio je slovenski stručnjak na klupi hrvatskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.