Mayweather i McGregor ulaze u ring 26. kolovoza u Las Vegasu

Foto: fah

Nakon što se mjesecima nagađalo o borbi između boksača Floyda Mayweathera (40) i UFC prvaka Conora McGregora, (28) sada je stigla i službena potvrda. Njihova borba održat će se 26. kolovoza u Las Vegasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to prvi boksački meč u povijesti u kojem će se susresti profesionalni boksač i MMA borac, a mnogi stručnjaci smatraju kako će to biti najintrigantniji dvoboj u povijesti borilačkih sportova.

Granica u kilaži bit će postavljena na 70 kilograma, boksat će se 12 rundi.

Mayweather će za nastup dobiti 100, a McGregor 80 milijuna dolara zarade. Međutim, borci će dijeliti i zaradu od ‘pay-per-viewa’, a prema procjenama američkih medija bit će to borba vrijedna milijardu dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi su sretni, to je najvažnije,” kazao je izvršni direktor Mayweather Promotions Leonard Ellerbe, dok je predsjednik UFC-a Dana White dodao: “Nitko neće izaći iz ovog posla bez zarade”.

Mayweather je nedodirljivi prvak u nekoliko kategorija. Upisao je 49 pobjeda u jednako toliko borbi, uz 26 nokauta. Time je izjednačio rekord Rockyja Marciana. Američki boksač se može pohvaliti i kako ima i olimpijsku broncu iz Atlante 1996. u perolakoj kategoriji.

Mayweather, koji je poznat i po nadimku “Lova” (Money), jedan je od najplaćenijih sportaša današnjice, a za borbu protiv 12 godina mlađeg Irca prekinut će mirovinu u koju je otišao prije skoro dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McGregor je posljednjih mjeseci čekao sve potrebne boksačke dozvole i bit će to njegov prvi boksački meč u karijeri. U njega ulazi s MMA omjerom 21-3, a prošle godine je postao prvi čovjek u povijesti UFC-a s dva pojasa prvaka u dvije različite divizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.