Meč života za Donnu Vekić: Gdje možete gledati borbu Hrvatice za prvo polufinale Grand Slam turnira u karijeri?

Foto: fah

Mlada hrvatska tenisačica, 23.godišnja Donna Vekić, danas, u srijedu, po prvi će puta igrati četvrtfinale jednog Grand Slam turnira i odmah s realnim šansama za pobjedu. Naime, protivnica hrvatskoj tenisačici u borbi za polufinale bit će Švicarka slovačkog porijekla Belinde Bencic (22), koja je s turnira izbacila prvu igračicu svijeta, Japanku Naomi Osaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna je protiv svoje vršnjakinje iz Švicarske već igrala i to u tri navrata, ostvarila je jednu pobjedu te dva poraza. U New Yorku Hrvatica ima priliku izjednačiti omjer. Posljednji meč koji je Donna igrala protiv Belinde odigran je u trećem kolu Roland Garrosa. Bilo je 6-4, 6-1 za hrvatsku tenisačicu.

Donna Vekić trenutno je 23. tenisačica svijeta prema WTA ljestvici, neovisno o rezultatu četvrtfinalnog dvoboja Vekić će od ponedjeljka imati najbolji plasman na WTA ljestvici u karijeri, 21. mjesto. Dakle, Hrvatica se krupnim koracima približava ulasku u TOP 20. igračica svijeta. Ako bi pobijedila u četvrtfinalu Donna će izbiti na sjajno 14. mjesto. Inače Bencic je trenutno 10. igračica svijeta, a od idućeg tjedna bit će najmanje sedma.

Meč između Donne Vekić i Belinde Bencic igrat će se u 18 sati po hrvatskom vremenu na središnjem stadionu Arthur Ashe u New Yorku. Nažalost, Hrvatska televizija meč života Donne Vekić neće prenositi, prava na US Open u Hrvatskoj ima Eurosport koji će ogled Vekić i Bencic prenositi na prvom kanalu. Eurosport je u Hrvatskoj dostupan na Total TV-u, Evo TV-u i Magic NET-u, ali i besplatno putem satelitskih prijamnika na njemačkom jeziku (Astra 19.2°E: 12.227 GHz H / 27500).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, meč možete pratiti putem interneta preko Eurosport Playera uz prethodnu registraciju za pet eura mjesečno ili 25 eura godišnje, prenosi portal 24 sata.

U slučaju pobjede Donnu Vekić u polufinalu očekuje meč protiv bolje iz dvoboja između 15. nositeljice, Kanađanke Biance Vanesse Andrescu, i Belgijke Elise Mertens, spomenuti se meč igra u 1. sat ujutro po hrvatskom vremenu.

U drugom polufinalu igraju Serena Williams, koja je u osmini finala pobijedila Petru Martić, koja je Amerikanki pružila sjajan otpor, i Ukrajinka Elina Svitolina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.