Mediji o Saračeviću: ‘Bio je legendarni igrač prije nego što je postao priznati trener’

Foto: fah

Mediji iz susjedstva izvijestili su o smrti Zlatka Saračevića. Slovenska novinska agencija STA je objavila kako je “u Koprivnici u 60. godini umro legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delo piše kako je “Saračević bio je poznanik mnogih slovenskih rukometaša i momčadi. Te kako je 2018. godine sudjelovao u predstavljanju SEHA lige.”

“Saračević je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu na OI u Seulu 1988. godine. Velike sportske rezultate nastavio je nizati i nakon raspada Jugoslavije. S hrvatskom reprezentacijom bio je olimpijski pobjednik u Atlanti 1996. godine, a u dresu hrvatske reprezentacije osvojio je i brončanu medalju na EP- u Portugalu 1994, a godinu kasnije i srebrnu medalju na SP na Islandu”, navodi agencija Beta.

Portal handball-planet ističe “šokantnu vijesti iz Hrvatske, legendarni Zlatko Saračević je umro nakon utakmice”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Olimpijski prvak iz Atlante i svjetski prvak iz 1986. u Francuskoj je igrao sedam godina. Stigao je 1990. u Bordeaux i bio je otkriće sezone. Potom je nosio dres Nîmesa, Creteila i Istresa prije nego što se vratio u Zagreb”, navode.

“Bio je legendarni igrač prije nego što je postao priznati trener,” prenosi francuski list L’Equipe.

“Nažalost, otišao je još jedan banjalučki rukometni velikan. Zlatko Saračević, nekadašnji rukometaš Borca i reprezentativac Jugoslavije, osvajač zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, jedan od najboljih desnih bekova svijeta, preminuo je u Koprivnici od srčanog udara”, objavio je Borac, klub u kojem je Saračević počeo karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.