Mediji se nadmeću u pohvalama na račun Marija Pašalića: ”Hrvat je blago Atalante, koja ispisuje povijest”

Foto: Fah

Hrvatski reprezentativac, Mario Pašalić, odigrao je sjajnu utakmicu, uostalom kao i čitava Atalanta, u prvom susretu osmine finala Lige prvaka protiv Valencije na San Siru. Atalanta je deklasirala španjolsku momčad 4:1 i stekla uoči uzvrata značajnu prednost. Hrvatski nogometaš imao je čak dvije asistencije tijekom susreta, jednu u prvom, a drugu u drugom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski mediji puni su hvale na račun hrvatskog nogometaša, koji je očito u sjajnoj formi, što je fenomenalna vijest i za izbornika Zlatka Dalića s obzirom kako nas za manje od četiri mjeseca čeka Europsko prvenstvo, ako tome dodamo činjenicu da se na sjajan način vratio Šime Vrsaljko Dalić doista može biti zadovoljan.

No, vratimo se talijanskim medijima koji potenciraju odličnu igru hrvatskog nogometaša bez obzira na ranu promašenu priliku pred golom protivnika već u osmoj minuti susreta.

“Na početku susreta je promašio ono što se može nazvati jedanestercem u pokretu, a kasnije ga je stisnuo i njegov čuvar Kondogbia, ali Pašalić se kasnije vratio u velikom stilu i puno doprinio slavlju Atalante”, piše ugledna Gazzetta dello Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

La Repubblica pak navodi kako je Mario Pašalić bio opasan po protivnički gol, uz dodatak da ga je bio pun teren. ”Pašalić je jak na lopti i u duelu, a stigao je i namjestiti dva gola. Hrvat je jedno od zaštitnih lica ove Atalante koja ispisuje povijest”, navodi La Repubblica nakon utakmice u Milanu. Utakmicu je na San Siru gledalo 44.236 gledatelja.

Još veće pohvale na račun hrvatskog nogometaša dolaze iz talijanskog Eurosporta, koji tvrdi kako je ”Hrvat blago ove Atalante”, dok Corriere della Sera Pašalića naziva igračem koji je stvoren za asistencije.

L’ Eco di Bergamo, koji, posve razumljivo, prati najviše Atalantu, otišao je u hvalospjevima korak dalje, naime, oni hvale potez Atalante koja će otkupiti ugovor Maria Pašalića od londonskog Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije čudo da će Atalanta za njega Chelseaju iskrcati 15-ak milijuna eura jer to je vrhunska cijena za takvog nogometaša“, stoji u članku.

S obzirom na formu i činjenicu da hrvatski vezni red vrvi vrhunskim igračima, od Rakitića, Modrića, Nikole Vlašića, Matea Kovačića, Marcela Brozovića, do Pašalića, Dalić će doista imati slatkih briga. Još ako se na vrijeme poslije ozlijede vrati nešto ofenzivniji igrač Bayerna Ivan Perišić, a hoće, bit će Vatreni i jači nego prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.