Gazzetta dello Sport o senzacionalnoj Atalanti: ”Jesenas su drhtali u Zagrebu i bili bespomoćni, danas su čudo Lige prvaka”

Foto: fah

Ugledna talijanska Gazzetta dello Sport nakon velike predstave Atalante i pobjede u prvom susretu osmine finala Lige prvaka protiv Valencije na San Siru sa 4:1 nizala je hvalospjeve na račun igrača kluba iz Bergama, a među njima, kako smo već pisali, i na račun hrvatskog reprezentativca, Marija Pašalića. Hrvat je imao čak dvije asistencije, jednu u prvom,a drugu u drugom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gazzetta je podsjetila i na težak poraz koji je na startu ovogodišnje priče u Ligi prvaka doživjela Atalanta na Maksimiru u Zagrebu protiv u to vrijeme moćnog Dinama, koji je na početku Lige prvaka, predvođen Danijem Olmom, igrao u sjajnoj formi. Olma više nema u Zagrebu, a Dinamo je ispao i u hrvatskom Kupu.

“Atalanta i njeni navijači ludi su od sreće nakon pobjede kojom su došli na korak do osam najboljih momčadi Lige prvaka. Bila je to još jedna noć u kojoj se nastavio čudesni san nesavršene, ali hrabre, napadačke, divne, predivne Atalante koja je i ovom pobjedom navijače bacila u delirij.

Kako se sada dalekim čine Zagreb, u kojem je 18. rujna prošle godine Atalanta igrala prvu utakmicu u Ligi prvaka u povijesti, te Dinamov stadion na koji su nogometaši Atalante istrčali nogama koje su se tresle, bespomoćni i dezorijentirani…”, navodi u članku posvećenom Atalanti Gazzetta dello Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već u više navrata pisali Dinamo je na startu grupne faze Lige prvaka na Maksimiru deklasirao Atalantu i slavio sa čak 4:0, a sjajnu je utakmicu odigrao Mislav Oršić. Zanimljivo da je Dinamo mogao slaviti čak i uvjerljivije. Nakon poraza u Zagrebu talijanski klub se polako dizao u formi, Dinamo je počeo padati, pobijedili su Modre u uzvratu sa 2:0 i nakon toga su slavili i protiv Šahtara u Ukrajini te zasluženo stigli do osmine finala. Kako stvari stoje tu se talijanski debitant u Ligi prvaka ne misli zaustaviti.  Na pragu su nove senzacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.