(FOTO, VIDEO) Mario Stanić pokušao objasniti je li Hajduk slabiji ili jači nakon zimskog prijelaznog roka: ”Napadači su jako skupi…”

Foto: fah

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, član legendarne Vatrene generacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine osvojila brončanu medalju, Mario Stanić, danas je savjetnik predsjednika Uprave Hajduka za sportsku politiku. Stanić je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji, koju je Hajduk sazvao, otkrio i glavnu temu, tek završeni zimski prijelazni rok i odrađene transfere Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanić je pokušao objasniti zašto Hajduk nije doveo napadača, neki to smatraju najvećom pogreškom zimskog prijelaznog roka?

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

“Nismo doveli napadača zato što nismo htjeli dovesti bilo koga. Napadači su jako skupi, ozbiljni klubovi ih puštaju samo za velike količine novca. Jesmo ‘kopali’, potrošili smo puno energije po pitanju širenja kadra, i na kraju preuzeli odgovornost da ne zatvaramo mogućnost igranja određenim mlađim igračima. U obrani smo ostali bez dvojice igrača, otišao nam je i Bradarić, nismo imali puno vremena za dovođenje zamjena”, kazao je Mario Stanić, nakon čega se osvrnuo i na Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanić je pronašao ”razliku” između Dinama i Hajduka, vidi je u postignutim golovima…

“Pogledate li malo bolje, vidjet ćete da prvoplasirani Dinamo zabio samo pet golova više od nas. Što se tiče Jaira, imali smo ozbiljnu ponudu, ali struka je zaključila da je puno manji rizik ostati s njim kojeg poznajemo nego raditi populističke poteze. Rekli smo da nećemo raditi stihijske poteze i toga se držimo.”

Posljednjih dana se jako puno u medijima pisalo o neigranju Darka Nejašmića, kao i o priči menadžera oko Hajduka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bit ću direktan. O njemu je izašlo članaka kao o cijelom Hajduku, očito postoje neke interesne skupine i lobiji koji stvaraju priču oko njega. Rade mu medvjeđu uslugu. Teren je jedino mjerilo, nitko se neće u momčad nametnuti prego agenata i veza, živimo na tržištu na kakvom radimo. Naša filozofija je potpuno suprotna od mišljenja medija i agenata, a teren je jedino mjerilo. Ovako ispada kao da naš trener nema pravo odabira na igrače, zato što je netko nekog proglasio projektom ili najvećom Hajdukovom investicijom. To kod nas neće proći, na krivom smo tragu. Jedino mjerilo je teren!”, jasan je Mario Stanić.

I na kraju pitanje koje bi trebalo biti ključno za sve navijače Hajduka, je li Hajduk nakon prijelaznog roka jači ili slabiji?

“Momčad je bolja, Igor Tudor će uz našu pomoć nametnuti nogomet koji neće biti samo naš, bit će poruka konzumentima, navijačima. Procesi u nogometu traju najmanje četiri godine, ali mi ne tražimo četiri godine nego dvije. Nakon dvije ćemo podvući crtu i vidjeti gdje smo. Mi nismo ovdje došli da bismo nekome podilazili. Nismo mutavi i nismo naivni, određeni mediji podcjenjuju našu inteligenciju, ali naša poruka je jasna. To neće proći. Hajduk će biti prvak prije ili kasnije. Riječ je o velikom klubu koji će se posložiti prije ili kasnije”, zaključio je Mario Stanić tiskovnu konferenciju, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.