Medvedev u finalu Londona pobijedio Thiema na sličan način kao i Nadala

epa08836642 Daniil Medvedev of Russia celebrates with his trophy after winning against Dominic Thiem of Austria their final match at the ATP World Tour Finals tennis tournament in London, Britain, 22 November 2020. EPA/ANDY RAIN

Ruski tenisač Daniil Medvedev iznenadio je teniski svijet u Londonu, nakon što je u polufinalu završnog Mastersa sezone pobijedio Rafaela Nadala gotovo na isti način, dakle, 2:1 u setovima, svladao je Austrijanca Dominica Thiema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, ruski tenisač Danil Medvedev zasluženo je pobjednik ATP Masters turnira najbolje osmorice koji se posljednji put održao u londonskoj O2 Areni. Onaj tko pobjedi Thiema i Nadala svega u nekoliko sati zaslužuje naslov, a Thiem je u polufinalu izbacio Novaka Đokovića.

Medvedev je pobjedom protiv Thiema 2:1 u setovima (4:6, 7:6, 6:4) osvojio svoj najveći trofej u karijeri, a došao je u London kao četvrti nositelj. Nitko ga nije spominjao u kombinacijama za naslov.

epa08836465 Daniil Medvedev of Russia in action during his final match against Dominic Thiem of Austria at the ATP World Tour Finals tennis tournament in London, Britain, 22 November 2020. EPA/ANDY RAIN
epa08836450 Dominic Thiem of Austria in action during his final match against Daniil Medvedev of Russia at the ATP World Tour Finals tennis tournament in London, Britain, 22 November 2020. EPA/ANDY RAIN

Meč i nije najbolje počeo za ruskog tenisača, koji u prvom setu nije uspio osvojiti nekoliko break lopti, no zato mu je pošlo za rukom izgubiti svoj servis u petom gemu prvog seta. Bilo je to dovoljno Thiemu da osvoji prvi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u drugom se setu nastavilo na isti način, Medvedev je osvajao više poena, no nije se to odrazilo u broju osvojenih gemova, ipak, ovog puta uspio je držati svoj servis, što se pokazalo ključnim. Tie break je loše krenuo za Medvedeva, Thiem je poveo s 2:0, no Daniil je napravio nevjerojatnu seriju od 7:0 za 1:1 i za ulazak u treći set.

Tada je, slično kao i protiv Nadala, Medvedev igrao bolje, vršio je konstantni pritisak na Thiema i njegov servis, pritisak je plodom urodio u petom gemu trećeg seta te je Medevedev učinio isto što je učinio Thiem u prvom setu. Uspio je zadržati prednost breaka i na kraju je možda najveću pobjedu u karijeri proslavio na način kao da je prošao prvo kolo ITF Futures turnira. Skromno.

Zaista je zanimljiv taj Medvedev, u čijim se rukama posve zasluženo našao veliki teniski trofej i koji je dokazao da nakon skorog trojice odlaska najvećih tenis ima budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.