Metličić Horvatu: Bavi se momčadi, a ne onime što netko govori

metličić
Foto: snimka zaslona

U RTL-ovu studiju izborniku Hrvoju Horvatu je ekspresno odgovorio Petar Metličić koji je s bivšim suigračima Dragom Vukovićem i Goranom Špremom te voditeljem Markom Vargekom oštro kritizirao igru i pristup igrača u susretu s Crnom Gorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Apsolutno nemam što zamjeriti. Spojili smo jedan i pol trening. Začepili smo usta onima koji su govorili da se nismo borili. Kao što se danas vidjelo, dok smo se ulovili u nekim postavkama, to je izgledalo borbenije i čvršće. Kad vam ispadaju svaki dan tri-četiri igrača, na van izgleda kao da se nismo borili. Pokazali smo veliko srce”, rekao je Horvat.

“Ja mislim da je najvažnije njemu i svim izbornicima koji rade da se bave svojim momčadima, a manje onime što netko govori. Jer, kad imaš zapovjednu odgovornost, onda odgovaraj za nešto i s time se trebaš nositi. Ako ne možeš tu biti, onda se makneš. To je jednostavno tako. Nitko od nas ovdje nikome ne želi ništa loše”, rekao je Metličić pa nastavio:

“Mi samo govorimo ono što vidimo, a to što se dešava unutar ekipe imaju sve ekipe. Nakon ovakve utakmice mi da pričamo o tome je jako loše. Mi ne pričamo o lošoj kvaliteti igre naše reprezentacije protiv Crne Gore nego o tome kako ekipa nije došla na teren i nije se borila protiv jedne puno skromnije ekipe nego što je Danska”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pa ti si izgubio od Danske. Što se mijenja? Poraz je bio i protiv Crne Gore i protiv Danske. Znači danas smo zadovoljni jer smo bili super protiv Danske? A gdje smo? Idemo kući. Nama je najvažnija utakmica bila Crna Gora, a ne Danska. Lako je biti frajer protiv Danske. A što je s Crnom Gorom? Ono je nedopustivo. Mogu biti razne isprike kao ‘Nismo se pripremali'”, rekao je Metličić.

“Čuj, nismo se pripremali!? Za Mikela Hansena smo se pripremali, a za Vujovića nismo ili nismo imali vremena? Mi ovdje svi želimo dobro hrvatskoj reprezentaciji, ali to su činjenice koje su se desile i koje čovjek, kad radi neki posao, mora prihvatiti jer ima odgovornost. I to je sve. Nitko ovdje nikoga ne mrzi. Ja bi volio da oni budu prvaci svijeta, Europe i Olimpijskih igara 150 puta. Ovo uopće nije bio trenutak da se priča o tome. Svatko traži opravdanje tamo gdje mu je najlakše, a najviše treba gledati u ekipu”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.